Vitalik Buterin, Modern Arabalarda Gizlilik Konusunda Endişelerini Dile Getirdi

0
128
Buterin
Buterin

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, modern arabaların mahremiyet etkileriyle ilgili endişelerini dile getirerek otomotiv teknolojisinin sıklıkla gözden kaçırılan yönlerine dikkat çekti.

Buterin’in yorumları, araştırmacılar Jen Caltrider, Misha Rykov ve Zoë MacDonald tarafından hazırlanan ve günümüz araçlarının önemli gizlilik sorunlarını ortaya koyan ayrıntılı bir raporun ardından geldi. Buterin’in bahsettiği raporda, değerlendirilen 25 otomobil markasının tamamının, ciddi gizlilik eksikliklerine işaret eden “Gizlilik Dahil Değil” uyarı etiketi aldığı belirtiliyor.

Genellikle “tekerlekler üzerindeki bilgisayarlar” olarak tanımlanan modern araçlar, konumdan sürüş alışkanlıklarına ve hatta kişisel özelliklere kadar değişen aşırı miktarda kişisel veri topluyor.

Bu veriler yalnızca araç operasyonları için değil aynı zamanda pazarlama ve diğer ticari amaçlar için de kullanılır. Ayrıca, bu markaların %84’ünün bu kişisel verileri paylaştığı veya sattığı, %56’sının ise talep üzerine devlet kurumlarıyla paylaşma potansiyeli olduğu bildiriliyor. Bu endişe verici seviyedeki veri toplama ve paylaşma, hem uzmanlar hem de tüketiciler arasında önemli gizlilik endişelerini artırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz