Bitcoin Balinaları BTC’de 3 Milyar Dolar Boşalttı

0
156
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto para piyasaları, amiral gemisi kripto para biriminin başlıca sahipleri olan Bitcoin (BTC) balinalarının son iki hafta içinde 3 milyar dolara denk gelen devasa bir 70.000 BTC sattığı bildiriliyor.

Analist Ali Martinez, büyük balina satışlarının ortasında potansiyel Bitcoin fiyat düzeltmesi konusunda uyardı. Ortaya çıkan duruma bir teknik analiz katmanı ekleyen Martinez, Bitcoin’in tarihsel piyasa döngüleriyle paralellik gösteren başka bir tweet yayınladı.

Gözlemlerine göre Bitcoin, önceki boğa döngülerinde %78,6 Fibonacci seviyesine ulaştıktan sonra %50 Fibonacci seviyesine geri dönme eğiliminde. Önemli bir şekilde, Bitcoin yakın zamanda bir kez daha %78,6 Fibonacci seviyesine dokundu ve bu da yakında potansiyel bir düzeltmenin sinyalini verdi.

Ali Martinez’in analizi, Bitcoin’in %50 Fibonacci geri çekilmesine paralel olarak 32.700 dolara düşebileceği makul bir senaryo öneriyor. Bu tahmin, piyasa katılımcılarını önemli bir gerileme sürecine hazırlanmaya sevk ederek, traderlar ve yatırımcılar arasında bir tedirginlik duygusu yarattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz