Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
244
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun döneminden kalma, kullanılmayan bir Bitcoin adresi, yaklaşık 13 yıl hareketsiz kaldıktan sonra yeniden etkinleştirildi.

Bitcoin’in ABD hisse senetleri ve yatırım sınıfı tahvil fiyatları ile korelasyonu önemli bir artış gördü. Veri analitiği şirketi Kaiko’dan gelen verilere göre, ABD hisse senetleri ve iShares Core ABD Toplu Tahvil ETF’si (AGG) ile olan korelasyon, Ağustos ayı için sırasıyla %40 ve %33 olarak gerçekleşti.

Londra merkezli Jacobi Asset Management, Avrupa’nın ilk spot bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) ilk onaylanmasından yaklaşık iki yıl sonra Euronext Amsterdam’da listeledi.

Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, CNBC’nin “Squawk Box” programında, fiyatını yönlendirebilecek önemli faktörlere dikkat çekerek Bitcoin’in önündeki potansiyel yolu çizdi.

Piyasa sarsıntısında, Bitcoin ve Ethereum artık petrolden ve hatta altından daha az volatilite gösteriyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Bitcoin madenciliğinin daha iyi analitik araçlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Bitcoin, riskten kaçınma kripto para piyasasına ağırlık verdiği için yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Coinglass verilerine göre, dijital varlık piyasaları yılın en kötü satışlarından birini yaşadığından ve Bitcoin fiyatı iki ayın en düşük seviyesine düştüğünden, kripto para traderları son 24 saatte tasfiyelerde 1 milyar dolar zarar gördü.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı keskin bir düşüş yaşadı, %8 düştü ve Haziran ayından bu yana ilk kez 26.000 doların altına düştü.

Haftanın Altcoin Haberleri

Zincir üstü analitik firması Santiment, beşinci en büyük kripto para birimi olan XRP için olağandışı balina etkinliğini vurguluyor. 

Shibburn, son 24 saat içinde Shiba Inu topluluğunun 700 milyondan fazla SHIB’yi ateşe vermeyi başardığını paylaştı. Bunun yaklaşık %50’si tek bir işlemde yok edildi.

Kripto analisti Ali, Cardano’nun 2018 ile 2020 arasında konsolide olduktan sonra olduğu gibi %2.900’lük bir boğa koşusu gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

The Data Nerd hesabının yakın tarihli bir tweet’ine göre, birden fazla balina ve akıllı cüzdan tarafından üstlenilen yoğun bir birikim dalgası, son yedi gün içinde popüler PEPE meme parası için %23’lük bir artış sağladı.

Yeni başlatılan katman-1 Sei Ağı, yepyeni SEI token başlatan Mainnet beta aşamasıyla dün yayınlandı. Binance, Bybit, Huobi ve Kraken gibi önde gelen borsalar tokeni 15 Ağustos’ta listeledi.

Shiba inu (SHIB) tokenleri, son 24 saatte, Shibarium ağının Çarşamba günü geç saatlerde yayına girmesinin ardından kullanıcıların yaygın olarak köprü kurma sorunlarını bildirmesiyle yaklaşık %9 düştü.

DOGE fiyatı yeşile dönmeye başladığında, Robinhood cüzdanlarının katılımıyla yaklaşık yarım milyar Dogecoin iki işlemde taşındı.

2.4 milyar Shiba Inu (SHIB) geçtiğimiz hafta yakıldı. Shibburn kripto takipçisi, hem bu hafta hem de son 24 saat içinde yapılan Shiba Inu yanıklarının ilerlemesine ilişkin rakamları paylaştı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ABD Hükümet Etik Ofisi ile yakın zamanda yayınlanan bir dosyaya göre, eski ABD başkanı Donald Trump’ın bir Ethereum cüzdanında 500.000 dolara kadar parası olduğu ortaya çıktı.

CNBC’den David Faber tarafından hazırlanan bir rapora göre, Intuit’ten Alex Chriss finans devi PayPal’ın yeni CEO’su seçildi.

Coinbase Global Inc, önümüzdeki 30 gün boyunca belirli kullanıcılar için ücretsiz kripto ticaret hizmetlerini başlattığını duyurdu. 

Las Vegas merkezli kripto para sorumlusu Prime Trust, sorunlu finansal teknoloji şirketi için Pazartesi günü Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. 

Silvergate CEO’su Alan Lane ve diğer iki kilit yönetici, bir zamanlar kripto dostu olan bankanın tasfiyesinin ortasında pozisyonlarından ayrılmaya hazırlanıyor. 

Özbekistan’daki iki özel banka – Kapital Bank ve Ravnaq Bank – kripto düzenlemesinin dijital sanal alanına katılmak için Ulusal Perspektif Projeler Ajansı’ndan (NAPP) onay aldı.

Başkan Bukele’nin dediği gibi El Salvador, yılın başında vadesi dolmadan 800 milyon dolar borç ödedi ve yatırımcıların güvenini artırdı.

OKB sahipleri, devam eden piyasa bozgununun ortasında kara geçiyorlar. Ticaret platformlarında 1 milyar dolardan fazla tasfiye edilen devam eden piyasa rotası, her şeyi kapsayan bir süreç oldu. 

Hedera’nın HBAR tokeni şu anda en iyi 100 kripto para birimi arasında en büyük günlük kazancı sağlıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz