Satoshi Dönemi Bitcoin Balinası Yıllar Sonra Uyandı

0
268
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun döneminden kalma, kullanılmayan bir Bitcoin adresi, yaklaşık 13 yıl hareketsiz kaldıktan sonra yeniden etkinleştirildi. Whale Alert’ten gelen bir tweet’e göre, 1.005 BTC (29.7 milyon dolara eşdeğer) tutan atıl bir Bitcoin adresi, yaklaşık 13 yıl hareketsiz kaldıktan sonra etkinleştirildi.

Satoshi dönemi Bitcoin cüzdanının bu uyanışı, kripto topluluğunda spekülasyon ve merak uyandırdı, çünkü bu erken döneme ait adresler nadirdir ve çoğuna yıllarca dokunulmamıştır.

Satoshi’nin kimliği, Bitcoin geliştiricileriyle en son iletişim kurduklarından ve ardından 2010’da ortadan kaybolduklarından beri sektörün en büyük gizemlerinden biri olarak kaldı.

Bu kadar erken aşamadaki bir Bitcoin adresinden gelen son etkinlikle, bunun Satoshi ile bağlantılı olup olmadığı düşünülebilir. Ancak uzmanlar şüpheci olmaya devam ediyor. Bitcoin’in başlangıcında yer alan çok sayıda erken benimseyen ve geliştirici göz önüne alındığında, uyandırılan adresin efsanevi yaratıcıya ait olması olası değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz