Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
333
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa için sakin bir haftanın ardından, kripto para fiyatları bugün yükselişe geçti. Bitcoin, hafta ortasında yaklaşık %5 arttı ve bu süre boyunca iki kez 41.000 doları aştı.Daha sonra kısa süreliğine 42 bin doları da aşmayı başaran lider kripto para birimi CoinMarketCap’e göre şimdilerde 41.913 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’i yasaklamanın “trilyon dolarlık bir hata” olarak nitelendirdi.

Avrupa kripto para topluluğu, AB içinde potansiyel olarak “felaket” bir proof of work yasağını önlemeyi başardı.

Bitcoin, kripto para piyasasının toparlanmasının ortasında bir rekor daha kırdı. IntoTheBlock raporlarına göre, Bitcoin tutan adreslerin sayısı yaklaşık 40 milyon adres rekoru kırdı.

Ukrayna hükümeti FTX, Kuna ve Everstake ile kripto bağış web sitesi başlattı. Kullanıcılar, platformun 200 milyon dolarlık hedefinin yaklaşık %24’ünü oluşturan devlet cüzdan adreslerine 48 milyon dolardan fazla kripto para gönderdi.

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Dolly Parton, 18 Mart’ta gerçekleşecek bir Livestream performansında metaverse’e katılıyor. 

MicroStrategy Inc.’in CEO’su ve kurucu ortağı olan dijital girişimci Michael Saylor, lider kripto para birimi altından üstün olduğunu açıkladı.

Yeni Güney Kore cumhurbaşkanı, kripto para birimi endüstrisi hakkındaki “yükseliş” görüşünü defalarca dile getirdi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının birkaç yıl içinde 500.000 dolara ulaşacağına inanıyor. 

Camp Ethereal 2022’de konuşan Edward Snowden, küresel hükümetlerin düzenleyici statükoyu altüst eden kripto tarafından nasıl tehdit edildiğini anlattı. Ünlü NSA muhbiri Edward Snowden, hükümetlerin kripto paraları “gelişen bir tehdit” olarak gördüğünü belirtti.

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisi Mike McGlone, Bitcoin’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksine karşı artan farklı gücüne işaret etti. En büyük kripto para birimi yılın başından bu yana kabaca %15 düşerken, Nasdaq’ın %20 düştüğüne dikkat çekti.

Federal Rezerv, 2018’den bu yana ilk kez faiz oranlarını artırmaya karar verdi. İngiltere Merkez Bankası’nı piyasa beklentileri doğrultusunda 25 baz puan artırarak izledi.

Rusya ile devam eden savaşın ortasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkedeki kripto para varlıklarını yasallaştıran “Sanal Varlıklar Üzerine” yasasını resmen imzaladı.

Halka açık en büyük bitcoin madencilerinden biri olan Riot Blockchain (RIOT), bu yılı “Bitcoin madencilik endüstrisinde konsolidasyon yılı” olarak görüyor ve şirketin böyle bir eğilimden potansiyel olarak faydalanmasını bekliyor. 

Milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, kısa vadede Bitcoin’i altına tercih ettiğini söyledi.

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 17 Mart’taki bir tweet’te, mevcut makro koşullar altında Bitcoin’in (BTC) geleceği hakkında yeni bir yükseliş görüşü yayınladı.

Bir bitcoin bloğu madenciliğinin zorluğu, Kasım ayından bu yana istikrarlı bir tırmanışın ardından bu ay ikinci kez %0,35 düştü. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

WhaleAlert, balinalar ikinci en büyük kripto para birimini biriktirmeye devam ederken, yaklaşık 20.000 ETH veya 55.719.034 değerinde cüzdanlar arasında taşındığını bildirdi.

IntoTheBlock raporlarına göre, ikinci en büyük kripto para biriminin stake etme özelliği her geçen gün daha popüler hale geldiğinden, 10 milyondan fazla ETH halihazırda dolaşımdaki piyasa arzından taşındı.

Bloomberg TV ile yakın tarihli bir röportajda, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, mahkemenin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa’nın “adil uyarı” savunmasını yapma hareketini reddetme kararından “çok memnun olduğunu” söyledi.

Messari on-chain verilerine göre, blok zincirindeki açık cüzdanların sayısı 3.5 milyona ulaştığı için Cardano ağı başka bir büyük dönüm noktasına ulaştı.

Elon Musk’ın Dogecoin zulasını satmayacağını söylemesi üzerine meme token fiyatı aniden yükseldi. Meme kripto para birimi Dogecoin’in fiyatı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın kripto para birimi varlıklarını satmayacağını onaylamasının ardından %9’dan fazla arttı.

Solana (SOL) %68 değer kaybettiği için kripto para Ağustos ayından bu yana en düşük fiyata geriledi. Solana ağının sürekli gelişimine rağmen, varlığın fiyatı Kasım 2021’den bu yana %68’lik bir fiyat düşüşüne neden olan keskin düşüş trendini kıramıyor.

Bir SHIB balinası büyük miktarda Shiba Inu satın aldı ve ve bu sayede meme tokeni yatırımını 4.4 trilyon SHIB’nin üzerine çıkardı.

Oyuncu Mila Kunis’in sahibi olduğunu Orchard Farm Productions’ın dijital kolu olan animasyon stüdyosu Toonstar ve Sixth Wall Solana NFT animasyon dizisi yayınlıyor.

Ağ son aylarda birkaç dönüm noktasına ulaştı. Cardano ekosistemi üzerine inşa edilen 517’den fazla projeden bahseden bir tweet’e yanıt olarak Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, dApp’lerin sayısında bir patlama olabileceğini ima etti. 

Polygon ağ yükseltmesi ve hard fork’un önümüzdeki 24 saat içinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Orta Doğu kripto para borsası Rain, Shiba Inu kripto para birimi için destek eklemeyi planlıyor. Orta Doğu kripto para borsası Rain, yakın tarihli bir tweet’e göre Shiba Inu kripto para borsasını listelemeyi düşündüğünü duyurdu.

Coinbase Wallet, tarayıcı uzantısı için Solana ekosisteminden tokenler için destek sunmaya başladı.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, yakın tarihli bir tweet’te ApeCoin (APE) kripto para birimini eleştirdi. Markus, alana yeni bir token eklemenin daha fazla toksisiteye yol açtığını iddia etti. 

Robinhood, dolaşımdaki Dogecoin’lerin %31.7’sine sahip. DogeWhaleAlert hesabı tarafından kısa süre önce yayınlanan bir tweet’e göre, Robinhood şirketi yatırımcıları adına yaklaşık 5 milyar dolar değerinde Dogecoin tutuyor. 

ApeCoin, işlem gördüğü ilk gün 6.48 doların en düşük seviyelerinin ardından 15 doların üzerine çıktı.

SHIB ordusu başka bir büyük SHIB yığınını yaktı. Son 24 saatte yaklaşık 190 milyon Shiba Inu tokeninin dolaşımdaki arzdan çıkarıldı. 

WhaleStats, iki üst düzey Ethereum balinası tarafından yapılan iki ayrı işlemde, yaklaşık 8,4 milyon dolar değerinde 600.000 ApeCoin satın alındığını bildirdi. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ConsenSys’in kurucusu Joe Lubin, kripto paranın Rusya’ya karşı savaşında Ukrayna için güçlü bir silah olduğunu kanıtladığını ve Doğu Avrupa’daki krizin kriptonun küresel pazarlara istikrarlı entegrasyonu için “geri dönüşü olmayan bir nokta” haline geldiğini söyledi. 

Eski Disney CEO’su Robert Iger, eğlence devinden ayrıldığından beri ilk hamlesi olan bir Metaverse girişimini destekledi. 

Kripto para borsaları FTX ve Binance, sırasıyla Dubai ve Bahreyn’de faaliyet göstermek için yeni lisanslar açıkladı.

Crypto.com, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir platform lansmanının ilk aşamasına başladığını duyurdu. 

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, NFT’lerin Instagram’a geleceğini duyurdu. Zuckerberg, kullanıcıların dijital avatarları tarafından giyilen kıyafetlerin NFT’lerini yapabileceklerini belirtti. 

Şarkıcı Rihanna güzellik şirketi “Fenty”yi Metaverse’e taşımaya karar verdi. Dokuz kez Grammy kazanan şarkıcı Rihanna, Metaverse dünyasına girebilmek adına Fenty ticari markası için başvurdu.

Formula 1, 2019’da Animoca Brands’in F1 Delta Time oyununun piyasaya sürülmesiyle blok zinciri alanına giren ilk spor liglerinden biriydi. Ancak üç yıl sonra, Ethereum tabanlı oyun sona eriyor.

Changpeng “CZ” Zhao’ya göre şirket, Latin Amerika ülkesindeki varlığını güçlendirmeye ve yerel düzenlemelere uymaya çalışacak.

Halka açık en büyük bitcoin madencilerinden biri olan Riot Blockchain (RIOT), bu yılı “Bitcoin madencilik endüstrisinde konsolidasyon yılı” olarak görüyor ve şirketin böyle bir eğilimden potansiyel olarak faydalanmasını bekliyor. 

Güney Koreli elektronik devi, işini büyütmesine yardımcı olmak için Metaverse, AI ve robotları kullanacağını duyurdu. Güney Koreli haber kuruluşu Hankyung tarafından bildirildiği üzere Samsung Electronics, yakında Metaverse dünyasına dahil olacak.

Santiment, kripto fiyatlarındaki son artışın Fed’in faiz artırımına rağmen gerçekleştiğine inanıyor. 16 Mart’ta ABD Merkez Bankası, faiz oranını 25 baz puan artırarak planlı bir faiz artırımı gerçekleştirdi.

Y kuşağının sevilen video oyun mağazası GameStop, kriptoya güçlü bir dönüş yaptı. Şimdi, yeni bir NFT pazaryeri başlatıyor. 

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, Avustralya’daki baş rekabet düzenleyicisi olan Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, Meta’nın sahte kripto para birimi reklamlarını platformundan kaldırmak için yeterli çabayı göstermediğini iddia ederek şirkete dava açtı.

Reuters’in bildirdiğine göre, Taylor Swift ve Drake gibi mega yıldızların arkasındaki plak şirketi Universal Music Group, son derece popüler Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonundan Bored Ape #5537’yi satın aldı.

Ukraynalı kripto borsası KUNA’nın kurucusu Michael Chobanian, Binance kripto borsasının küresel yaptırımlara rağmen Rus hükümetiyle iş birliği yaptığını iddia etti. 

Efsanevi NFL oyuncusu Tom Brady, son tweetine göre Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ile tanışmak istiyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz