FTX ve Binance Orta Doğu’da Lisans Kazandı

0
329
FTX and Binance
FTX and Binance

Kripto para borsaları FTX ve Binance, sırasıyla Dubai ve Bahreyn’de faaliyet göstermek için yeni lisanslar açıkladı. FTX Europe & MENA dün, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de Sanal Varlık Borsası ve Takas Merkezi hizmetleri kurmak ve işletmek için lisans aldığını duyurdu. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried yaptığı açıklamada “FTX’in bu onayı alması, dünya çapında lisanslama ve düzenlemenin ön saflarında yer alma misyonumuzun bir devamıdır.” dedi.

FTX Europe başkanı Patrick Gruhn da bunun FTX için “büyük bir başarı” olduğunu belirterek, Avrupalı ​​iştirakin MENA bölgesindeki varlığını genişletmeyi ve Dubai’de bir bölgesel merkez kurmayı planladığını da sözlerine ekledi. Borsanın Dubai lisansı, Dubai Çoklu Emtia Merkezi’nin (DMCC), BAE’de kripto ve blok zinciri endüstrisini teşvik etmek ve kucaklamak için tasarlanmış kendi “kripto vadisini” kurmaya çalıştığını açıklamasının ardından geldi.

FTX, Orta Doğu’da hamle yapan tek kripto şirketi değil. Sektörün en büyük borsası olan Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan (CBB) “prensip onayı” aldığını söyledi. Dün, kripto borsası, CBB’den bir kripto varlık servis sağlayıcı lisansı aldığını duyurdu. Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Bahreyn’den alınan lisans, dünya çapında tamamen lisanslanma ve düzenlenme yolculuğumuzda bir kilometre taşıdır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz