Saylor, AB Milletvekillerini BTC’yi Yasaklamaya Karşı Uyardı

0
310
Michael Saylor
Michael Saylor

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, yakın tarihli bir tweet’te, proof of work (PoW) algoritmasının kullanımını sınırlamayı amaçlayan Avrupa Birliği’ni uyardı. Saylor, Bitcoin’i yasaklamanın “trilyon dolarlık bir hata” olarak nitelendirdi. Ayrıca Saylor açıklamasında proof of stake (PoS) gibi enerji tabanlı olmayan kripto yaklaşımlarının, aksi kanıtlanana kadar menkul kıymetler olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Önceki değişikliğin ardından AB içindeki proof of work algoritmasına sahip kripto para birimlerini kısıtlamayı amaçlayan son dakika düzeltmesi, şimdilik rafa kaldırıldı. Ancak analistler bunun sektördeki kripto para birimi endüstrisi üzerinde hala yıkıcı bir etkisi olacağını düşünüyor. AB milletvekillerinin aylarca süren tartışmaların ardından Pazartesi günü tasarıyı oylamaları planlanıyor.

MicroStrategy, basın zamanında yaklaşık 4,8 milyar dolar değerinde olan 125.051’den fazla Bitcoin satın aldı. Virginia merkezli Tysons şirketi, büyük bir farkla lider kripto para birimi Bitcoin’in en büyük kurumsal sahibidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz