Zelensky, Kriptoları Yasallaştıran ve Düzenleyen Yasayı İmzaladı

0
262
Ukrayna
Ukrayna

Rusya ile devam eden savaşın ortasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkedeki kripto para varlıklarını yasallaştıran “Sanal Varlıklar Üzerine” yasasını resmen imzaladı. İmzalanan yasa, neyin kripto varlığı olarak kabul edildiğini tanımlar, Ukrayna Ulusal Bankası ile Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonunu kripto düzenleyicileri olarak kullanır ve kripto para birimlerini kimlerin sunabileceğini ve bunların Ukrayna’da nasıl kaydedilmeleri gerektiğini çevreleyen diğer düzenlemeleri belirler. Bu tasarının daha önceki bir versiyonu geçen Eylül’de önerilmiş, ancak Başkan Zelensky değişiklik talep etmişti. Ukrayna hükümeti, ilk olarak 17 Şubat’ta tasarının gözden geçirilmiş versiyonunu tanıttı.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, yeni kripto yasasının “Ukrayna’nın savunma sürecinde hayati bir rol oynayacağını” tweetledi. Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ülkede kripto para birimi konusunda ulusal bir politika oluşturmanın yanı sıra onaylı kripto para birimi distribütörlerine izin vermek için çalışacaklarını belirtti.

Ülke Rus işgaline karşı savaşmaya devam ederken, Ukrayna 100 milyon dolara yakın kripto para bağışı aldı. Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot ve hatta memecoin Dogecoin’de kripto para bağışları alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz