Kuna Kurucusu Binance’i Rusya ile İş Birliği Yapmakla Suçladı

0
256
Michael Chobanian
Michael Chobanian

Ukraynalı kripto borsası KUNA’nın kurucusu Michael Chobanian, Binance kripto borsasının küresel yaptırımlara rağmen Rus hükümetiyle iş birliği yaptığını iddia etti. Chobanian, CEO Changpeng Zhao’nun Şubat ayı sonlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Binance’in Rusya ile ilişkilerinde nerede durduğuna karar vermesi gerektiğini söyledi.

Chobanian, “Binance ile ilgili sorun sadece her iki tarafta da çalışmaya devam etmeleri değil, savaştan önce Rus hükümetiyle işbirliği göstermeleri ve bildiğim kadarıyla hala Rus hükümetiyle işbirliğine devam etmeleri” dedi. Chobanian ayrıca Binance’in vaat ettiği 10 milyon dolarlık bağışı henüz yapmadığını söyledi. Binance sözcüsü Jessica Jung, “Yanlış suçlamalar hakkında yorum yapmamayı tercih ediyoruz. Odak noktamız insanlara yardım etmek.” diye açıklama yaptı.

Chobanian, Binance’in Rus hükümetiyle aktif olarak çalıştığına dair hiçbir kanıt sunmadı, ancak Rusya pazarı uzun zamandır Binance için önemli bir pazar. 2019’da Zhao, Rusya’yı “ana pazarımız” olarak nitelendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz