Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
382

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Weiss Crypto Ratings, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in hisse senetlerinden ayrılması durumunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini açıkladı.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, lider kripto para birimi Bitcoin’in değersizleşeceğini söyledi. 2017 yılı başlarında Bitcoin’e balon diyen yatırımcı, şimdi de tüm kripto para birimlerinin sonunun geleceğini iddia etti.

Bu haftanın en ilgi çeken haberi dünyanın en büyük dijital ödeme hizmetleri firmalarından olan PayPal’ın kripto para sektörüne girmesi oldu. PayPal ve Venmo şirketleri CoinDesk raporuna göre, kullanıcılarının kripto para alım satımına izin verecek.PayPal şirketinin kripto para sektörüne gireceği haberlerinin ardından Bitcoin yükselişe geçti. 9.400 seviyesinde çakılı kalan Bitcoin 9.700 dolara kadar yükseldi.Ancak daha sonra Bitcoin önündeki önemli 9800 direncini test edemeden düşüşe başladı.

“Black Swan” isimli çok satan kitabın yazarı ve istatistikçi Nassim Taleb, lider kripto para birimi Bitcoin’in “harika bir fikir” olduğunu düşünse bile, Bitcoin kullanıcılarını eleştirdi ve çoğunun salak olduğunu söyledi.

Hafta başında Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, önde gelen kripto para Bitcoin fiyatının, kırılması zor 10 bin dolar seviyesini aşacağını tahmin etti.

Glassnode tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 23 Haziran tarihinde Bitcoin adreslerinin %83’ü şu anda kar ediyor. 12 Mart tarihinde üçüncü en büyük günlük fiyat düşüşünü yaşayan Bitcoin o zamandan bu yana %43’lük bir artış yaşadı.

Venezuella hükümetinin Bitcoin’i bazı pasaport başvuruları için ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini açıkladı. 

TradingView‘dan bir trader olan MarketMinds Bitcoin için yükseliş tahmininde bulundu ve lider kripto para biriminin 12.500 dolar seviyesine ulaşacağını öngördü. Trader analizine göre, Yükselen Üçgen formasyonu oluştuğu için 12 bin dolar seviyesinin üzerine yükseleceğini belirtti.

Amerikan yatırım yönetimi devi Legg Mason’un eski CIO’su Bill Miller, lider kripto para birimi Bitcoin’in hala yükselişte olduğunu söyledi.

Sektörün en bilinen analistlerinden biri olan Tone Vays, Bitcoin’in bu yılın büyük bir kısmında 6 bin ila 10 bin dolar arasında sıkışıp kalacağını öne sürdü. 

1 milyar dolar değerinde Bitcoin opsiyon sözleşmeleri 26 Haziran tarihinde sonlandı. Ancak vadesinin bitimine son bir gün kala Bitcoin opsiyonları yeni bir rekor kırdı ve 1.2 milyar dolara ulaştı.

Kripto para analisti Kevin Rooke’un son tweet’ine göre yatırım şirketi Grayscale Investments geçtiğimiz hafta 19.879 Bitcoin satın aldı ve toplamda 400 bin adet Bitcoin’e sahip oldu.

Social Capital CEO’su ve Virgin Galactic başkanı olan milyarder Chamath Palihapitiya, Bitcoin’in tamamen finansal kontrolü ele almasının, dünyayı felakete sürükleyecek yıkıcı etkisi olabileceğini öngördü. Milyarder daha önce hiç Bitcoin satın almayan kişilere Bitcoin’in finansal olarak kontrolü sağlamasından sonra çok kötü etkileri olacağını belirtti.

Önde gelen yatırımcı ve TV sunucu Max Keizer, İran ve Venezuela gibi ülkelerin Bitcoin’i benimsediğini bu nedenle trilyonlar kazandığını belirtti. Keizer ayrıca İngiltere veya Kanada gibi ülkelerin Bitcoin’i benimsemedikleri için gelecekte  büyük olumsuzluklar yaşayacağından bahsetti.

Amerikan Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, son günlerde şirket içinde yaşadığı sorunlar ile gündem olan Çin Bitcoin madenciliği üreticisi Bitmain’den 17.595 madencilik ürünü satın aldığını duyurdu. 

Bloomberg’in üst düzey emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’i  “kurtulmak üzere olan hapsedilmiş bir boğa” olarak tanımladı ve boğaların büyük bir ralliden sonra yakında 13 bin dolara kadar direnebileceğini öne sürdü.

Galaxy Digital’in CEO’su ve aynı zamanda Bitcoin savunucusu Mike Novogratz, altını sevdiğini ancak altının dijital versiyonu olan Bitcoin’i tercih ettiğini açıkladı. 

CNBC’nin bildirdiğine göre, Cuma günü Facebook’un piyasa değerinin 56 milyar dolardan fazlası silindi, bu Bitcoin’in 167 milyar dolar olan toplam piyasa değerinin neredeyse üçte birine denk geliyor.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) son yayınlanan verilere göre, günlük aktif adreslerin büyümesi söz konusu olduğunda lider konumda.

GalaxyBTC isimli ünlü trader geçtiğimiz gün Twitter hesabından ETH/BTC paritesindeki aylık MACD göstergesinin yeşil bölgeye girdiğini söyledi ve bu durumun ETH fiyatında yükseliş göstereceğini belirtti.

Peter Brandt, Blockchain devi Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’yi hedef aldı. Brandt XRP fiyatının çok yakında değersizleşeceğini söyledi.Yalnızca bir gün sonra  sektörün ünlü ismi John McAfee de XRP’yi kötüledi ve bu kripto paranın değersiz olduğunu belirtti.

Hafta ortasında XRPL Monitor hesabı PlusToken kripto dolandırıcıları tarafından aktarılan yaklaşık 30 milyon XRP işleminin gerçekleştiğini tespit etti. Hesap Çin’deki en büyük Bitcoin dolandırıcılığı PlusToken’in kurucularını tespit ettiği için dördüncü en popüler kripto para olan XRP’nin transferine “dolandırıcılık uyarısı” verdi.

John McAfee, hafta başında Twitter hesabından dağıtık borsa Ghost’un kullanıma açıldığını duyurdu.

Whale Alert‘e göre, Plus Token’e ait cüzdanlardan 26.316 milyon EOS bilinmeyen bir cüzdana taşındı. Uzmanlara göre 67 milyon dolar ederindeki EOS’u piyasada satabilirlerse sadece EOS’u değil bütün altcoin marketinin ciddi bir düşüşe uğramasına sebep olabilirler.

Blockfyre kurucu ortağı olan Simon Dedic, kripto para sıralamasındaki ilk 10 kripto paranın yarısının yüksek profilli olmayı hak etmediğini dile getirdi. Dedic Bitcoin Cash, Bitcoin SV ve Litecoin gibi kriptoların Bitcoin’e alternatif oluşturduklarını söyledi ve ilk 10 kripto para listesinde sıralanmalarının doğru olmadığını belirtti.

24 Haziran tarihinde Chainlink (LINK) fiyatı %11 arttı ve böylelikle piyasa değeri bakımından en iyi on üçüncü kripto para birimi oldu.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) üzerine hizmet veren Compound Governance Token’i (COMP) Binance borsasında listelendi.

Compound’ın kendi token’i (COMP), Coinbase borsasında listelendiği ilk günde ciddi bir düşüş yaşadı. COMP ilk başta çok ciddi bir yükselişe geçse de daha sonra keskin bir düşüş kaydetti.

24 Haziran da yayınlanan duyuruya göre; Circle ve Algorand Vakfı‘nın USD Coin (USDC) tarafından desteklenen Algorand’a fiat destekli stabilcoin yeteneği getirmek için geniş kapsamlı bir iş birliğine girdiler. 

Bitcoin.com şirketi 26 Haziran tarihinde kullanıcılarının e-posta ile herkese Bitcoin Cash (BCH) göndermesine olanak sağlayan yeni hizmetini duyurdu. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
2017’den beri tutuklu olan BTC-e kripto para borsasının sahibi Alexander Vinnik’e ait 140 milyon dolarlık varlığa Yeni Zelanda polisi el koydu. 

Çinli madencilik şirketi Ebang, bu hafta Nasdaq’ta listelecek. EBON kodu altında Nasdaq Global Market listelenecek olan madencilik şirketi böylelikle ABD’de halka açılan ikinci kripto madenciliği şirketi oldu.

Uzun süredir madencilik devi Bitmain şirketinde devam eden iç savaş şirketin eski CEO’su ve en büyük hissedarlarından biri olan Micree Zhan’ın tüm hisseleri 4 milyar dolara satın almak istemesi ile devam etti.

Brezilya Merkez Bankası birkaç sene önce Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’in ödeme hizmetini askıya aldığını duyurdu.

Gizlilik odaklı dev mesajlaşma uygulaması Telegram büyük bir veri sızıntısı yaşadı. Kullanıcılarının kişisel bilgilerinin bazıları darknet’te paylaşıldı.

İspanyol futbol devi FC Barcelona için piyasa sürülen taraftar tokeni BAR, işlem hacminde rekor kırdı. Piyasaya sürüldüğü gibi işlem hacmini ikiye katlayan taraftar token’ine yoğun bir ilgi gösterildi.

İsrail siber güvenlik firması ClearSky’ın raporuna göre, Doğu Avrupa’dan bir hacker grubu kripto para borsalarından 200 milyon dolardan fazla devasa miktarda para çaldı.

Eski Ripple CEO’su Chris Larsen, ABD düzenleyicilerinin yalnızca Bitcoin ve Ethereum’a odaklandıkları için ABD’nin Çin’e karşı dijital para yarışını kaybettiğini dile getirdi. 

Blockchain devi Ripple destekli MoneyGram şirketi 200’den fazla ülkedeki milyonlarca eWallet kullanıcısı için kişiden kişiye havaleleri sağlamak üzere Dijital Finansal Hizmetler ile işbirliği yapıyor. 

Binance borsası kendi madencilik havuzuna Bitcoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’den en kârlı olanı elde etmek için hash oranlarını otomatik olarak değiştirmesine olanak sağlayan “Akıllı Havuz” adlı yeni bir özellik ekledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz