Bitcoin Düşüşte! İşte Sebepleri!

0
276

Geçtiğimiz günlerde piyasalardaki olumlu hava ile birlikte 9500 direncini kırarak 9700$ seviyesine dayanan Bitcoin, önündeki önemli 9800 direncini test edemeden düşüşe başladı. Direnc testi yapamadan düşen fiyat yatırımcıda düşüş endişelerini de arttırdı.

Uluslararası Para Fonu (IMF)’in geçtiğimiz Nisan ayında bu yıl için %3 olarak açıkladığı küresel ekonomide küçülme tahmin,i Corona virüs’ün ekonomide oluşturduğu etkinin beklenenden daha olumsuz olduğu gerekçesiyle %4,9’a yükseltildi.

Raporda bazı ülkelere yönelik yeni büyüme tahminleri de paylaşıldı. Buna göre, daha önce yüzde 5,9 küçülmesi beklenen ABD’nin bu yıl %8 küçüleceği öngörüldü.  Euro Bölgesi ekonomisinin de bu yıl yüzde 10,2 küçüleceği tahmin edilildi. Bütün bu ekonomik daralma ve global resesyon kaygıları yatırımcılarda yeniden bir “cash is the king” yani “nakit kraldır” dönemi olacağı endişesi yarattı.  Özellikle ABD’da hızla artan Kovid-19 rakamların etkisi piyasalarda 2. dalga mı geliyor korkusu yarattı. ABD’de endeksler 2. dalga endişesi ile düşüşle açıldı. Son dönemde ABD borsalarıyla korele giden Bitcoin‘in de benzer sebeplerden bu düşüşten etkilendiği düşünülüyor.

Bitcoin özelinde Çinli dolandırıcılık grubu Plus Token’ın Ethereum ve EOS cüzdanlarındaki hareketlilik de piyasada yeni bir satış endişesini beraberinde getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz