USDC De Algorand Ağına Geliyor!

0
300

24 Haziran da yayınlanan duyuruya göre; Circle ve Algorand Vakfı‘nın USD Coin (USDC) tarafından desteklenen Algorand’a fiat destekli stabilcoin yeteneği getirmek için geniş kapsamlı bir iş birliğine girdiler.  Bu anlaşma ile Circle, USDC ile birlikte çalışabilen dijital dolar için destek ekleyerek Circle Business Accounts ve Circle API’lerinin müşterilerinin Algorand blok zincirindeki geleneksel bankalar ve kart ağları arasındaki fonları kolayca dijital dolara taşımasını mümkün kılacak. Müşteriler, Circle API’leri aracılığıyla hesaplara ve ödeme etkinliklerine sahip olacak ve bunları yönetebilecek ve Algorand’ın blok zincirinin hız, güvenlik ve verimlilik avantajlarından yararlanabilecekler.

USDC, ürünlerinde ve hizmetlerinde yüzlerce fintech şirketi tarafından desteklenen en hızlı büyüyen stabilcoindir. Bugüne kadar verilen 2,5 milyar doların üzerinde USDC, işlem hacmi ve kamu blok zincirlerindeki ödemelerde 50 milyar doların üzerinde işlem gördü. Son aylarda, artan dijital dolar talebi nedeniyle USDC, pandemik düzeylerden dolaşımda USDC’de %100’den fazla bir artışla 940 milyon dolardan fazla bir artışla önemli bir büyüme yaşadı.

Bugün, Merkez Konsorsiyumu USDC üzerinde çoklu zincir desteği için bir çerçeve hakkında ayrıntılar yayınladı, böylece diğer blok zincirler USDC’nin arkasında oluşturulan temelden ve standartlardan yararlanabilir. Algorand, “USDC tarafından desteklenmektedir” çerçevesine dayanan stabilcoin uygulaması olan ilk blockchain projesi olacak.

Açıklanan duyuruya göre; geliştiricilerin üstlenmesi gereken yükümlülüklerle orantılı olarak Merkez protokolleri üzerine inşa edilmiş stabilcoinlere çeşitli seviyelerde destek sağlamayı taahhüt etmektedir. Nihai hedef, müşteri fonlarının güvenliğini en üst düzeye çıkarırken ve müşteri karmaşasını en aza indirirken, Merkez standartlarının daha geniş bir şekilde benimsenmesini teşvik etmektir. Center yakında farklı düzeylerde ve türde entegrasyonlarla ilgili sertifika gereklilikleri ve ortak pazarlama avantajları hakkında ek ayrıntılar yayınlayacak.

Algorand aynı zamanda Türkiye pazarı için yine bir yenilik ile karşımıza çıkıyor. Bir Blockchain ve Akıllı Kontrat eğitim serisi başlatıyor. Yapılan açıklamada tüm içeriklerin Türkçe olacağı söylendi.

Algorand’ın yaptığı açıklamaya göre; projenin başlatılma amacı blockchain sektörüne genel olarak destek vermek. Bu konuda Türkiye’de çok fazla yetkin kişiler olmadığını bildikleri için insanlara eğitim vermek, blockchain teknolojisini benimsenmesini sağlamak ve Türkiye’de daha fazla yaygınlaşmasını sağlanması olarak belittiler.

Algorand yakında bir kayıt formu paylaşacağını duyurdu. Kayıt formu paylaşıldığında tekrar buradan bilgilendirme yaparız. Büyük ihtimalle temmuz ayında dersler başlayacak. Henüz sınıfların ne kadar olacağıyla ilgili detaylar paylaşılmadı. Ama bu konuda bilgi almak ve güncel duyurulardan haberdar olmak için telegram kanalında yetkililerden bilgi edinebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz