Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
195
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Son zamanlarda kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmaların ardından Bitcoin, yeni haftaya 71 bin dolar seviyesini aşarak girdi.ABD ticareti sırasında öğleden sonraki hızlı düşüş hareketinde Bitcoin (BTC), birkaç saat önce 71.000 dolar seviyesine meydan okuduktan sonra 66.000 doların altına düştü.

10x Research tarafından yapılan analize göre, Bitcoin’in üçgen konsolidasyonu yükseliş eğilimi göstererek 80.000 dolara kapıyı açtı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceğine inanıyor ancak 2024’te üç faiz indirimi ihtimali giderek zayıf görünüyor. 

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), muhtemelen yükseliş eğilimi gösteren bir olay olan 20 Nisan’da gerçekleşecek madencilik ödülü yarılanmasından önceki ve sonraki günlerde satış baskısıyla karşı karşıya kalabilir.

Tanınmış bir kripto analisti olan Michaël van de Poppe, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in gidişatı hakkında bir tweet attı ve  önde gelen kripto para biriminin 69 bin dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarması halinde tüm zamanların en yüksek seviyesini test etme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Bitcoin’i (BTC) erken benimseyen Jeremy DaVinci, dijital para biriminin potansiyel fiyat eğilimine ilişkin öngörülerini paylaştı. 

Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), 9 Nisan’da bir gün daha çıkış kaydetti. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Bitcoin ETF’leri önceki gün 224,8 milyon dolarlık çıkış kaydetti. 

Peter Brandt, X uygulamasındaki bir gönderide, geçen yıl Bitcoin’in altına üstün geldiğini kanıtladığı bir grafik paylaştı.

Whale Alert verileri sayesinde ortaya çıktığı üzere, bilinmeyen bir balina bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto borsası Coinbase’e 322,14 milyon dolara eşdeğer 4.535 BTC gönderdi. 

BTC.com’un verilerine göre, Bitcoin madenciliği zorluğu, Bitcoin halvinginden önce başka bir ayarlama daha kaydetti ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 86,4 trilyona ulaştı.

Matrixport’a göre, Çinli yatırımcılar, Southbound Stock Connect programı aracılığıyla Hong Kong’da listelenen potansiyel spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) 25 milyar dolar aktarabilirler.

Arkham’ın verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, İngiltere ve Almanya gibi diğer küresel devletlerin yanı sıra en büyük kripto para birimi sahiplerinden biri. 

TradingView’den elde edilen veriler, Bitcoin’in toplam kripto piyasası değeri içindeki payının 12 Nisan’da %56,3’e yükseldiğini gösteriyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Hong Kong’un kripto para piyasasında önemli bir dönüm noktasına yaklaştığı bildiriliyor; göstergeler, doğrudan Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) yatırım yapan spot borsa yatırım fonlarının yakında onaylanacağını gösteriyor. 

Fiyatlardaki toparlanmanın ortasında balinalar aktif hale geldikçe Ethereum (ETH) anormal derecede büyük işlemlere tanık oluyor. 

JPMorgan, SEC’in Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) onayının %50’den fazla şansı olmadığı görüşünde. JPMorgan (JPM) bunu Perşembe günü yayınladığı bir araştırma raporunda söyledi.

CNBC’nin haberine göre, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde toplam kripto para piyasası değerinin 2025’te potansiyel olarak 5 trilyon doları aşabileceğini öngördü.

Yapay Zeka (AI) tabanlı token Render (RNDR), bazı temel ölçümlerinin daha geniş pazara meydan okuyarak sıçradığını gördü. IntoTheBlock’tan (ITB) alınan verilere göre, Render Large işlemleri 24 saat içinde %140’a kadar yükselerek dolar değerlemesini 74,29 milyon dolara çıkardı.

IntoTheBlock tarafından bildirildiği üzere Litecoin (LTC) tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Ağ artık beş milyonun üzerinde uzun vadeli sahibiyle gurur duyuyor ve bakiyesi tüm LTC adreslerinin etkileyici bir şekilde %62,5’ini oluşturuyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Crypto.com’un Dubai merkezli kuruluşu, Dubai’nin sanal varlık düzenleyicisinden tam operasyonel onay aldı ve BAE’de fiat para birimiyle çalışmasına izin verilen ilk borsa oldu.

En büyük kripto borsalarından biri olan Binance, altı işlem çiftini listeden çıkarmaya karar verdi. Kaldırılan çiftler arasında BAKE/BNB, ID/TUSD, MBOX/BNB, OP/TUSD, RDNT/TUSD ve UNI/BNB yer alıyor.

Yakın zamanda 25 yıl federal hapis cezasına çarptırılan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, yargıçtan kendisinin Kaliforniya yerine New York City bölgesinde geçici olarak hapiste kalmasına izin vermesini talep etti. 

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile olan anlaşmazlığının merkezindeki tek bir hukuki noktaya itiraz etmek için federal mahkemede sözde ara temyiz başvurusunda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz