ABD En Büyük Bitcoin Varlığına Sahip Ülkeler Arasında

0
93
ABD
ABD

Arkham’ın verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, İngiltere ve Almanya gibi diğer küresel devletlerin yanı sıra en büyük kripto para birimi sahiplerinden biri. Blockchain ağındaki varlıkların anonimleştirilmesine odaklanan bir kripto istihbarat platformu olan Arkham, en büyük kripto varlıklarına sahip hükümetlerin yer aldığı bir gösterge tablosunu yayınladı.

Haberi 12 Nisan’da açıklayan Arkham, ABD, İngiltere ve Almanya’nın kripto varlıkları açısından “en büyük ülkelerden bazıları” olduğunu söyledi. Yeni Arkham izleme aracıyla bireyler, hükümetlerin elinde bulunan kripto para birimlerinin gerçek zamanlı bakiyesini ve işlem geçmişini gözlemleyebilecek.

ABD, mevcut fiyatlara göre yaklaşık 15 milyar dolar değerinde 212.847 BTC’ye sahip. ABD hükümeti, BTC’ye ek olarak Ether (ETH) gibi diğer kripto para birimlerinin yanı sıra USDC gibi büyük stablecoin’lerde de yaklaşık 200 milyon dolar tutuyor.

Arkham’ın verilerine göre ikinci sırada yer alan Birleşik Krallık hükümeti, yazının yazıldığı sırada yaklaşık 4,5 milyar dolar değerinde 61.245 BTC’ye sahip. Alman hükümeti, bu yazının yazıldığı sırada kabaca 3,5 milyar dolara eşdeğer olan 49.858 BTC’ye sahip. Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getiren ilk ülke olan El Salvador hükümeti, Arkham’ın takip ettiği diğer ülkelere kıyasla önemli ölçüde daha az BTC’ye sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz