Bitcoin 66 Bin Dolara Düştü, Altcoinler %10-15 Düştü

0
95

Kripto para birimleri, dijital varlıklara yayılan jeopolitik risklerin alevlenmesiyle birlikte geleneksel piyasalarda riskten kaçınma hissiyatı nedeniyle Cuma günü düşüş yaşadı.
ABD ticareti sırasında öğleden sonraki hızlı düşüş hareketinde Bitcoin (BTC), birkaç saat önce 71.000 dolar seviyesine meydan okuduktan sonra 66.000 doların altına düştü.

Şimdilerde Bitcoin, son 24 saatte %5’ten fazla düşüşle 67 bin dolara geri döndü. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), mütevazi bir yükselişle düşüşü %8’e düşürmeden önce %12 kadar düşerek 3.100 dolara geriledi.

Cardano’nun ADA’sı, Avalanche’ın AVAX’ı, Bitcoin Cash (BCH), Filecoin (FIL) ve Aptos (APT) %15-20 oranında düştü. CoinGlass verilerine göre, bu düşüş, tüm dijital varlıklarda yaklaşık 850 milyon dolarlık kaldıraçlı türev alım satım pozisyonunun tasfiyesiyle bir ay içindeki en büyük kaldıraç düşüşünü tetikledi. Bu pozisyonların yaklaşık 770 milyon dolarlık kısmı, ani düşüşe hazırlıksız yakalanan, yükselen fiyatlara yönelik uzun pozisyonlardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz