Arthur Hayes, Bitcoin’in Halving Sırasında Düşebileceğini Söyledi

0
81
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), muhtemelen yükseliş eğilimi gösteren bir olay olan 20 Nisan’da gerçekleşecek madencilik ödülü yarılanmasından önceki ve sonraki günlerde satış baskısıyla karşı karşıya kalabilir.

Hayes, son blog yazısı “Heatwave”de yükselişe yönelik yarılanma anlatımının “iyi yerleşmiş” olduğunu ve sözde fiyat düzeltmesi için kapıları açık bıraktığını açıkladı. Kripto para biriminde düzeltme, en az %10’luk bir fiyat düşüşü olarak kabul edilir. Yükseliş söylemi, Bitcoin’in yarılanmadan sonraki aylarda çok aylarca yıldız yükselişleri gerçekleştirme eğiliminde olduğunu gösteren verilerden kaynaklanıyor; bu olay, arz genişleme hızını her dört yılda bir %50 oranında azaltıyor. Bu kez yarılanma, blok başına ihracın 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşmesine neden olacak.

Hayes, “Yarılanmanın kripto fiyatları için olumlu olduğu yönündeki anlatı sağlam bir şekilde yerleşmiş durumda” diye yazdı. “Çoğu piyasa katılımcısı belirli bir sonuç üzerinde hemfikir olduğunda, genellikle tam tersi gerçekleşir. Bu yüzden Bitcoin ve kripto fiyatlarının genel olarak yarılanma civarında düşeceğine inanıyorum.” diye ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz