Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
172
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, Bitstamp borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 71.300 dolara ulaşarak önceki rekorları yerle bir etti.

Önde gelen kripto analisti Crypto Over, en son Bitcoin fiyat tahminleriyle piyasayı karıştırdı ve BTC’nin önümüzdeki 21 gün içinde 100.000 dolar sınırını aşma yolunda ilerlediğini öne sürdü.

MicroStrategy’nin kurucusu ve şu anda şirketin Bitcoin stratejisinden sorumlu olan eski CEO’su Michael Saylor, BTC’nin altına kıyasla çok daha ilerici olduğunu ve birkaç dakika içinde dünyanın diğer ucuna işlem yapılabileceğini belirtti.

CryptoQuant’ın güncel verileri, piyasa likiditesinin tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştığını ortaya çıkardı.

Bitcoin spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) dikkate değer bir dönüm noktasına ulaştı ve toplam net varlık değeri 58,36 milyar dolara ulaştı.

Zincir içi analist Axel ve CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju da dahil olmak üzere kripto analiz dünyasındaki önemli isimler, Bitcoin’in bir sonraki büyük fiyat artışının eşiğinde olabileceğini düşünüyor.

Popüler bir BTC göstergesi, Bitcoin’in 80.000 dolara doğru yolda olabileceğini ve 83.000 doların bir sonraki önemli hedef olarak belirlendiğini gösteriyor. 

Bitcoin borsada işlem gören fonlar (ETF’ler), yatırımcılar arasında kripto para piyasasına yönelik yükseliş eğilimi gösteren rekor girişlere tanık oluyor.

Kripto para dünyasının önemli isimlerinden Adam Back, Bitcoin’in 100.000 dolara doğru yükselişinin geciktiğini öne sürüyor.

Kripto para birimi veri gözlemcisi Whale Alert, “3.672.280 değerinde 50 BTC içeren hareketsiz bir adresin 13,9 yıl sonra etkinleştirildiğini” ortaya koyuyor.

İngiltere mahkemesi Craig Wright’ın gerçek Bitcoin yaratıcısı Satoshi olduğunu resmen reddetti. Birleşik Krallık’taki yargıç James Mellor, kendini Bitcoin yaratıcısı ilan eden Craig Wright’ın, kendini ilan eden birinden başka bir şey olmadığını açıkladı. 

Kripto tasfiyelerinin son 24 saat içinde 661 milyon doları aştığı ve yaklaşık 200.000 yatırımcıyı etkilediği yoğun bir günün ortasında düştü.

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının ünlü yazarı Robert Kiyosaki yakın zamanda Bitcoin’in altın ve gümüş gibi geleneksel varlıklar üzerindeki üstünlüğünün altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), 14 Mart’ta sadece 132 milyon dolarlık en düşük net giriş günlerinden birini kaydetti; bu, son sekiz işlem gününün en düşük seviyesi ve 13 Mart’a göre %80’lik bir düşüş.

Bloomberg Terminal, büyük bankacılık devi JP Morgan’ın analistlerine göre Bitcoin’in yatırımcı portföy tahsisinde altını geride bıraktığını tweetledi.

Haftanın Altcoin Haberleri

QCP Capital, son zamanlarda 4.000 doları aşan yükselişine rağmen Ethereum için olası bir fiyat düzeltmesi konusunda uyarıda bulunarak piyasa duyarlılığındaki bir değişime ve yakın gelecekte spot Ether ETF onayı olasılığının düşük olduğuna dikkat çekti.

Shiba Inu (SHIB), 11 Mart’ta negatif kapanışı zorlamak için ayıların harekete geçmesiyle şu anda kendi ağırlığı altında eğiliyor. Bu yazının yazıldığı sırada Shiba Inu, son 24 saatte %7,16 düşüşle 0,00003216 dolara el değiştiriyor.

CryptoQuant’ın güncel verileri, piyasa likiditesinin tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştığını ortaya çıkardı.

Solana ağı önemli bir dönüm noktasına ulaşmanın eşiğinde; piyasa değeri tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 80 milyar dolara yaklaştı.

Tesla CEO’su Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin Dogecoin’i ekleyebileceğini ima etti. 13 Mart’ta Musk, bir Tesla üretim tesisi olan Berlin Gigafactory’de halkla etkileşimde bulunuyordu.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ARK Invest, geçen hafta Cuma günkü kapanış fiyatına göre 149,85 milyon dolar değerinde 580.000’den fazla COIN hissesi sattı.

Yerel basında, Güney Kore merkezli kripto borsalarındaki işlem hacminin Pazar günü 11,8 trilyon won (KRW) veya mevcut USD-KRW döviz kuru üzerinden 9 milyar dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştığı bildirildi.

Edward Snowden, Bitcoin üzerinden JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’u hedef alıyor. İş zirvesinde yaptığı bir konuşmada Dimon, Bitcoin’in faydası hakkındaki şüphelerini dile getirerek, Bitcoin’in yasa dışı faaliyetlerle olan ilişkisine ilişkin endişelerini dile getirdi.

ABD savcıları, federal bir hakimden Sam Bankman-Fried’ı 40-50 yıl hapis ve 11 milyar dolar para cezası ve müsadere cezasına çarptırması yönünde çağrıda bulundu.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’a göre MicroStrategy’nin işlem hacmi, tarihinde ilk kez Amazon’u geride bırakarak 8 milyar dolara yükseldi.

Starbucks, yeni girişimlere yer açmak için müşterilerinin NFT’ler biçiminde dijital tahsil edilebilir pullar kazanmalarına ve satın almalarına olanak tanıyan programını sonlandırdığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz