Güney Kore Borsalarında Kripto İşlem Hacimleri Rekor Seviyelerde

0
107
Güney Kore
Güney Kore

Koreliler giderek daha fazla alternatif yatırımlara yöneliyor; altcoinler BTC veya ETH gibi büyük varlıklara tercih ediliyor. Yükselen Bitcoin (BTC) fiyatları, geçtiğimiz hafta yerel borsalardaki hacimlerin yerel borsadaki hacimleri aşmasıyla Güney Kore’de kripto ticareti çılgınlığını yeniden canlandırdı.

Yerel basında, Güney Kore merkezli kripto borsalarındaki işlem hacminin Pazar günü 11,8 trilyon won (KRW) veya mevcut USD-KRW döviz kuru üzerinden 9 milyar dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştığı bildirildi. Bunlar Cuma günkü Güney Kore hisse senedi işlem hacmi olan 11,47 trilyon won veya 8,7 milyar doları aştı. Bu rakam, Upbit (8,8 trilyon won), Bithumb (2,7 trilyon won), Coinone (176,4 milyar won), Gopax (55,2 milyar won) ve Coinone (32 milyar won) dahil olmak üzere Kore’nin en büyük beş won pazarının birleşik işlem tutarıdır.

Zincir üstü sağlayıcı CryptoQuant’ın kurucusu Ki Young-Ju, bir mesajında “Koreliler yüksek riskli, yüksek getirili yatırımları tercih ediyor çünkü hızla büyüyen bir ekonomi yaşadılar” dedi. “Artan servet açığıyla birlikte daha fazla insan bu tür yatırımlara yöneliyor ve altcoinler BTC veya ETH gibi büyük varlıklara göre tercih ediliyor”diye ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz