Spot Bitcoin ETF Net Girişleri Düşüşte

0
105
ETF
ETF

Amerika Birleşik Devletleri merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), 14 Mart’ta sadece 132 milyon dolarlık en düşük net giriş günlerinden birini kaydetti; bu, son sekiz işlem gününün en düşük seviyesi ve 13 Mart’a göre %80’lik bir düşüş.

Perşembe günkü düşüş üst üste ikinci düşüş günü oldu. Çarşamba günü girişler, 12 Mart’a göre %38,3 düşüşle 684 milyon $’a ulaştı. Salı günü, tek günlük girişler rekor kırarak 1,05 milyar $’a ulaştı.

ETF’lere toplam fon akışı 14 Mart’ta 390 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti; Grayscale Bitcoin Trust ETF’de (GBTC) 257 milyon dolarlık bir çıkış daha görüldü ve net girişler 132 milyon dolara çıktı. Aynı gün, VanEck Bitcoin Trust ETF ve Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu sırasıyla 13,8 milyon dolar ve 13,7 milyon dolarlık giriş kaydetti. GBTC’den önemli miktarda çıkış olmasına rağmen net akışlar Perşembe günü pozitif kalmayı sürdürdü.

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust ETF’si 345 milyon dolar ile en büyük girişi kaydetti. ABD spot Bitcoin ETF’sine kümülatif net girişler, 44 günlük ticaretin ardından 12 milyar dolara yaklaşarak önemli olmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz