Bitcoin Spot ETF’leri Net Varlıklarda 60 Milyar Dolara Yakın

0
84
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) dikkate değer bir dönüm noktasına ulaştı ve toplam net varlık değeri 58,36 milyar dolara ulaştı. Finansal analiz firması SoSoValue’dan elde edilen son veriler, özellikle kurumsal yatırımcılar arasında bir yatırım aracı olarak Bitcoin’e olan ilginin ve güvenin arttığını vurguluyor.

11 Mart’ta belirli ETF’lerin giriş ve çıkış dinamikleri özellikle dikkat çekiciydi. Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC), 494 milyon dolarlık önemli bir net çıkış yaşadı; bu, sırasıyla 562 milyon dolar ve 215 milyon dolarlık enjeksiyon gören BlackRock’un IBIT ve Fidelity’nin FBTC’sinin net girişleriyle keskin bir tezat oluşturdu.

SoSoValue verileri ayrıca, 11 Mart’ta Bitcoin spot ETF’lerine yapılan toplam net girişin 505 milyon dolar olduğunu ve bunun toplam 10,09 milyar dolarlık kümülatif net girişe katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Bitcoin ETF’lerine bu önemli miktarda sermaye akışı, kripto para birimi borsaları ve cüzdanlarıyla ilgili karmaşıklıklar ve güvenlik endişeleriyle doğrudan ilgilenmeden Bitcoin’e maruz kalmak isteyen yatırımcılar arasında artan bir eğilime işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz