Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
255
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

BlackRock gibi büyük firmalar tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurularının telaşının ortasında, Bitcoin’in ticaret faaliyeti, kurumsal ilgi artışına ters düşüyor ve tamamen anemik bir tablo çiziyor.

CME, yatırımcıların artan piyasa volatilitesini korunmak ve risk ve maruziyeti yönetmek için düzenlenmiş yerler/ürünler ararken, Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik kurumsal ilginin ikinci çeyrek boyunca artmaya devam ettiğini söyledi.

Robert F. Kennedy Jr. Çarşamba günü, daha önce itiraz ettiği ancak bir finansal açıklama formuna kaydedildiği bir Bitcoin’e (BTC) sahip olduğunu doğruladı. 

Morgan Creek Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Mark Yusko, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) 2028’de 300.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Kripto veri platformu Swissblock’tan gelen tweet’lere göre, altcoin’ler, Ethereum (ETH), Ripple’a bağlı XRP ve Solana’nın (SOL) son 24 saat içinde kazanç elde etmesiyle kripto piyasalarını hareketlendirmeye başlıyor.

Ünlü milyarder yatırımcı ve yatırım uzmanı Mike Novogratz, ABD’nin faiz ödemeleriyle ilgili şaşırtıcı bir açıklamanın ardından Bitcoin (BTC) konusundaki yükseliş duruşunu bir kez daha vurguladı.

Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin borsa yatırım fonlarının ( ETF’ler) merakla beklenen onayına ilişkin dikkate değer bir mektup gönderdi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD menkul kıymetler düzenleyicisini, avukatlarının Ripple aleyhindeki davasına olası bir itirazı ima eden son yorumları nedeniyle kınadı.

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, olası bir SEC temyizi ışığında şirketin hazır olduğunu vurguluyor.

Twitter’ın markasını X olarak değiştiren teknoloji milyarderi ve Dogecoin’in en büyük destekçisi Elon Musk, milyonlarca takipçisine yeni bir “X” logosu sundu.

Meme coin Dogecoin Elon Musk’ın Twitter’ın ismini ve logosunu değiştirmesinin ardından yükseliş geçti.

OpenAI Inc. CEO’su Sam Altman, dijital kimlik ve merkezi olmayan finansta önemli bir gelişmeye işaret eden Worldcoin’i piyasaya sürdü.

Piyasaya sürülen Worldcoin (WLD) ilk gününde %55 kazançla çekiş kazandı.

Vakfın Salı günü yaptığı duyuruya göre, Avalanche (AVAX) blok zincirinin arkasındaki vakıf, ağda basılan 50 milyon dolarlık tokenize varlık satın alacak. 

Kripto veri platformu Swissblock’tan gelen tweet’lere göre, altcoin’ler, Ethereum (ETH), Ripple’a bağlı XRP ve Solana’nın (SOL) son 24 saat içinde kazanç elde etmesiyle kripto piyasalarını hareketlendirmeye başlıyor.

Etherscan tarafından paylaşılan verilere göre, son üç saat içinde isimsiz balinalar yaklaşık 50 milyar Shiba Inu (SHIB) meme coin’i transfer etti.

Shiba Inu, bu büyük altcoinleri geride bırakmak için başarılı bir çaba sarf ederken, SHIB yakım oranı yükseldi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Elon Musk, 23 Temmuz’daki bir dizi tweet’te, platformun nihai olarak bir “her şey uygulamasına” dönüşmesinin erken bir adımı olması için şirketi “X” olarak yeniden adlandırılacağını ima etti.

Elon Musk’ın daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, kripto para ödemelerini benimsemeye yaklaşıyor.

Asya’nın dijital teknoloji merkezli en büyük küresel konferansı olan WebX Konferansı, aralarında Japonya Liberal Demokrat Parti’nin Politika Araştırma Konseyi başkanı Koichi Hagiuda ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın da bulunduğu çeşitli önemli isimleri ağırladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Salı günü Tokyo’da düzenlediği bir konferansta, piyasanın en büyük kripto borsası Binance’in Ağustos ayında Japon kullanıcılar için tam hizmet sunmaya başlayacağını söyledi.

İtalya Bankası’nın Milano Hub inovasyon merkezi, kurumsal merkezi olmayan finans (DeFi) için bir güvenlik tokeni ekosistemi araştırmak üzere Cetif Danışmanlık tarafından geliştirilen bir projeye destek sağlayacak.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin yakın zamanda metaverse’ten vazgeçmediğini söylüyor.

Sandbox metaverse geliştirme platformu, 27 Temmuz’da sanatı ve tarihi metaverse dünyasına katmak için British Museum ile ortaklık yapacağını duyurdu. 

ABD’li milletvekilleri, App Store politikaları aracılığıyla Apple’ın rakiplerine karşı algılanan hareketlerini araştırıyor.

45 ülkede ankete katılan 300 finans uzmanının %97’si, blockchain’in önümüzdeki üç yıl içinde daha hızlı ödeme sistemlerinde çok önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz