Blockchain Finansal Kurumlara 2030 Yılına Kadar 10 Milyar Dolar Kazandırabilir

0
258
Blockchain
Blockchain

45 ülkede ankete katılan 300 finans uzmanının %97’si, blockchain’in önümüzdeki üç yıl içinde daha hızlı ödeme sistemlerinde çok önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Yakın tarihli bir rapora göre Blockchain, finansal kurumları 2030 yılına kadar sınır ötesi ödeme maliyetlerinde yaklaşık 10 milyar dolar tasarruf etme potansiyeline sahip.

Dijital ödeme ağı Ripple tarafından ABD Daha Hızlı Ödemeler Konseyi (FPC) ile iş birliği içinde 29 Temmuz’da yayınlanan rapor, 45 farklı ülkeden fintech, bankacılık, medya, tüketici teknolojisi ve perakende gibi çeşitli sektörlerden 300 finans uzmanıyla anket yaptı.

Analistlerden direktörlere ve CEO’lara kadar ankete katılanların %97’si, blockchain teknolojisinin önümüzdeki üç yıl içinde daha hızlı ödeme sistemlerini kolaylaştırmada çok önemli bir rol oynayacağına inanıyor. Ayrıca, katılımcıların yarısından fazlası, kripto para biriminin en önemli faydasının maliyetleri düşürme potansiyeli olduğu konusunda hemfikir.

“Juniper Research, blockchain’in sınır ötesi işlemler yürüten finansal kurumlar için 2030 yılına kadar tahmini 10 milyar dolar olan tasarrufları önemli ölçüde artırma potansiyeline işaret ederek bu görüşü destekliyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz