Bitcoin 2028 Halving’e Kadar 300 Bin Dolara Ulaşabilir

0
246
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Morgan Creek Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Mark Yusko, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) 2028’de 300.000 dolara ulaşabileceğini söyledi. Yusko, bitcoin ile altını karşılaştırırken bu tahmini yaptı. 1,6 milyar dolarlık varlık yönetim firmasının CEO’su, altının taşınabilir veya bölünebilir olmadığını, oysa bitcoin’in öyle olduğunu açıkladı.

Yusko, Bitcoin’in başka bir halving olayından geçeceği 2028 yılına kadar 300.000 $ fiyatına ulaşılabileceğini tahmin ediyor. Kabaca her dört yılda bir, madencilerin başarılı bir blok madenciliği için aldıkları bitcoin ödülleri, blok zincirinin arz ekonomisini kontrol etmek için yarıya indirilir. Bu olay halving olarak bilinir ve Bitcoin üzerindeki enflasyonist baskıyı azalttığı için genellikle dijital para biriminin fiyatı için olumlu bir katalizör olarak görülür. Bir sonraki halving, 2024 yılının Nisan ayı civarında olacak ve ardından 2028’de bir halving gerçekleşecek.

Yusko’nun yükseliş tahmini, her halving olayından sonra bitcoin fiyatının yükseldiğine dair tarihsel verilere dayanıyor. Yusko, “Her [Bitcoin] yarılanmasında bir sıfır ekledik ve önümüzdeki Nisan’a kadar 100.000 dolara çıkabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz