Japonya Başbakanı Fumio Kishida Web3’ü Destekliyor

0
248
Japonya
Japonya

Asya’nın dijital teknoloji merkezli en büyük küresel konferansı olan WebX Konferansı, aralarında Japonya Liberal Demokrat Parti’nin Politika Araştırma Konseyi başkanı Koichi Hagiuda ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın da bulunduğu çeşitli önemli isimleri ağırladı.

CoinPost tarafından hazırlanan bir rapora göre, her ikisi de Web3 teknolojisine desteklerini ifade ederken, Hagiuda Japonya’nın zaten yerleşik düzenleyici ortamını ve Web3’ün büyümesini destekleme taahhüdünü vurguladı.

Öte yandan Başbakan Kişida, Web3’ün dönüştürücü potansiyelini ve sosyal değişime yol açma yeteneğini vurguladı ve konferansın, özellikle Metaverse alanı içinde, küresel olarak etkili yeni projeleri teşvik edeceğini umduğunu dile getirdi.

Başbakan Fumio Kishida, Japonya’yı kripto dostu bir yetki alanı haline getirmeyi ve teknolojiden bağımsız ve sorumlu inovasyonda lider konumunu teyit etmeyi amaçlıyor. Bu arada Japonya maliye bakanlığı bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) fizibilitesini değerlendirmeye devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz