Vitalik Buterin, Ethereum’un En Büyük Hatasını ve Düzeltme Yolunu Açıkladı

0
120
Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın zamanda Ethereum’un en önemli teknik riski olduğuna inandığı şeyin altını çizdi: koddaki hatalar. Buterin, yapay zekanın, yapay zeka destekli resmi doğrulama ve hata bulma yoluyla bu yaygın sorunu çözme şeklimizi değiştirme potansiyeline duyduğu heyecanı dile getirdi.

Ethereum ağı büyümeye ve gelişmeye devam ettikçe akıllı sözleşmelerin ve EVM’nin karmaşıklığı da artıyor. Bu karmaşıklıkla birlikte, tarihsel olarak kripto alanındaki çeşitli yüksek profilli saldırıların ve istismarların arkasındaki suçlu olan hatalar ve mantıksal hatalar riski de artıyor. Bu olaylar sadece mali kayıplara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda merkezi olmayan platformlara olan güveni de sarsıyor.

Buterin’in önerdiği çözüm iki yönlü. İlk olarak, resmi doğrulamaya yardımcı olmak için yapay zekanın kullanılması, geliştiriciler tarafından yazılan kodun amaçlanan mantığı ve işlevselliği doğru şekilde yansıtmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Biçimsel doğrulama, bir sistemin altında yatan algoritmaları doğrulamak için matematiksel kanıtların kullanıldığı bir süreçtir. Yapay zeka bu süreci otomatikleştirip geliştirebilir, böylece olası hatalara karşı daha sıkı bir kontrol sağlanır.

İkincisi, insan amacının daha iyi anlaşılması ve koda dönüştürülmesi gereklidir. Bu, daha sezgisel ve insanın düşünce süreçleriyle uyumlu yeni çerçeveler ve diller geliştirmeyi ve sıklıkla hatalara yol açan boşluğu azaltmayı içerebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz