Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
188
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün erken saatlerde Bitstamp borsasında 45.210 dolara kadar yükseldi. 

Bitcoin (BTC) son derece yükseliş eğilimi kaydetti. Barchart’ın bir tweet’ine göre, piyasa değeri açısından önde gelen kripto para birimi, haftalık grafiğinde ilk kez ticaret çevrelerinde “altın haç” olarak bilinen şeyi oluşturdu.

Samson Mow, destansı Bitcoin (BTC) fiyat tahminini yineledi. Samson Mow, 1 milyon dolarlık Bitcoin fiyatına ilişkin daha önceki tahmininin ardından, bu hedefe ulaşılabileceğine dair korkusuz inancını yineledi. 

Eski SEC Başkanı Jay Clayton, CNBC röportajında Bitcoin ETF onayının kaçınılmaz olduğunu kendinden emin bir şekilde ifade etti.

Bitcoin, Nisan 2022’den bu yana ilk kez 47.000 dolarlık bir fiyat noktasına ulaşarak bir dönüm noktasına ulaştı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF başvurularını onaylamadığını doğruladı; bu da X hesabının kısaca aksini söylemesiyle çelişiyor. Bir sözcü yaptığı açıklamada, “SEC’in X hesabı ele geçirildi” dedi.

Blockchain analiz firması IntoTheBlock’un verilerine göre, Bitcoin (BTC) sahiplerinin yaklaşık %90’ı Kasım 2021’den bu yana ilk kez kendilerini kâr bölgesinde buluyor. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), çeşitli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) için resmi olarak onay verdi.

Ünlü kripto analisti Michaël van de Poppe, yakın zamanda attığı bir tweette, Bitcoin fiyatının mevcut piyasa döngüsünde 300-600 bin dolar aralığına ulaşma şansının olduğunu da öne sürdü.

Stock-2-Flow (S2F) modeli yaratıcısı PlanB’ye göre Bitcoin’in fiyatının bir sonraki halving etkinliğinden önce muhtemelen 55.000 dolara yükselmesi bekleniyor.

Robinhood İcra Kurulu Başkanı Vlad Tenev’in spot Bitcoin ETF’lerini listeleme sözü vermesinden bu yana 24 saatten kısa bir süre içinde, onaylanmış 11 aktif ürün artık uygulamada alım satım için listelendi. 

CryptoQuant verileri, Bitcoin’in çoğunluğunun madencilik şirketi F2Pool’dan taşındığını gösteriyor. Şirket analistlerinden Bradley Park, bu hamlenin madencilerin artan maliyetlerle karşı karşıya kalmasından kaynaklandığını söyledi.

SkyBridge Capital’in kurucusu ve CEO’su Anthony Scaramucci Perşembe günü yaptığı açıklamada, SEC’in ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylamasının Bitcoin için bir dönüm noktası olarak görülmesi gerektiğini belirtti. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Kripto ekosisteminde balinalar tarafından mega Ethereum (ETH) birikimi devam ediyor. Lookonchain’in verilerine göre, cüzdan adresi “0xAA15” olan bir balina, bugün erken saatlerde Binance’ten yaklaşık 15,06 milyon dolar değerindeki toplam 5.762 ETH’yi çekti.

Hong Kong Sanal Varlık Derecelendirme Ajansı (HKVAC), 19 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan endeks ayarlamalarına ilişkin son duyurusuyla küresel kripto para birimi topluluğunun dikkatini çekti.

Cardano tokeni işlem hacminde %100 artış göstererek ADA fiyatında dinamik iyileşmenin sinyalini verdi.

Önemli bir kripto para birimi işleminde, bir Dogecoin (DOGE) balinası popüler meme tabanlı kripto para biriminin önemli bir kısmını Binance borsasına taşıdı.

Daha geniş dijital para ekosistemi yükseliş eğiliminde ve Solana (SOL) devam eden bu rallinin en büyük yararlanıcısı olabilir. En iyi altcoin, son 24 saatteki %20,1’lik artışla beşinci en büyük kripto para olarak sıralamasını sağlamlaştırdı ve fiyatını 102,36 dolara sabitledi.

Piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimi olan Cardano, geçen yıl önemli ölçüde büyüdü.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Güney Koreli kripto para borsası Upbit, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) resmi olarak Büyük Ödeme Kurumu (MPI) lisansı aldı.

Yeni bir rapora göre, Binance’in perakende kripto ödeme çözümü olan Binance Pay’in işlem hacmi, yıllık %71 artışla 2023’te 77 milyar doları aşacak. 2023’ün sonunda dünya çapındaki aktif Binance Pay kullanıcılarının sayısı neredeyse %70 artarak 12 milyonun üzerine çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz