SEC Spot Bitcoin ETF’lerini Resmi Olarak Onayladı

0
163
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), çeşitli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) için resmi olarak onay verdi.

Bu ETF’ler, yatırımcıların doğrudan mülkiyetin karmaşıklığı olmadan Bitcoin’e maruz kalmalarını sağlayacak. Onaylanan tröstler arasında Grayscale Bitcoin Trust, Bitwise Bitcoin ETF ve Hashdex Bitcoin ETF yer alıyor. ETF analisti James Seyffart’ın da belirttiği gibi, düzenleyici otoritenin arkasında kimse kalmadı.

Bu karar, bu ETF’lerin Borsa Yasası’nın ulusal menkul kıymet borsaları için geçerli kural ve düzenlemelerine uygun olmasını sağlamayı amaçlayan kapsamlı bir inceleme sürecinin ardından geldi.

SEC, “Dikkatli bir incelemenin ardından Komisyon, Tekliflerin Borsa Yasası ve bu yasa kapsamındaki ulusal menkul kıymet borsalarına uygulanan kural ve düzenlemelerle tutarlı olduğunu tespit etti” dedi.

SEC, bu ETF’lerin, yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korumak amacıyla sahtekarlık ve manipülatif eylem ve uygulamaları önlemek için tasarlanmış standartlarla uyumlaştırılmasının önemini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz