Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
233
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

BTC’nin piyasa değeri, 3 Aralık’ta milyarder yatırımcı Warren Buffet’in şirketini geçtikten sonra 4 Aralık’ta 800 milyar doların üzerine çıktı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, 2022 yılının Nisan ayının sonundan bu yana ilk kez 40.000 dolar sınırını aştı.

Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin 4 Aralık’taki gönderisine göre, lider kripto para biriminin yükselişe geçmesiyle ülkenin kümülatif Bitcoin yatırımı şu anda 131 milyon dolara ulaştı ve net kâr 3,6 milyon $ olup toplam %2,84 kazanç elde edildi.

Bitcoin destekçisi, trader ve broker olan Max Keiser, Bitcoin varlıklarından elde ettiği şaşırtıcı kâr artışıyla övündü. Keiser, Bitcoin varlıklarının “2011’den bu yana %20.000.000 arttığını” tweetledi. 

MicroStrategy, Bitcoin’e yaptığı stratejik yatırımın kazanımlarında önemli bir rol oynamasıyla beş yıllık bir süre içinde hisse senedi performansında Apple’ı geride bıraktı.

John Bollinger yakın zamanda Bitcoin’in (BTC) mevcut piyasa gidişatı hakkında yorum yaptı ve lider kripto para biriminin “güç işaretleri” gösterdiğini savundu.

CME’de Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonu 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Ağın ilk aşamalarında madencilik yoluyla elde edilen önemli miktarda Bitcoin, bu hafta başında taşındı ve “Satoshi döneminden” Bitcoin aktarıldı.

Kripto analisti ve trader Ali Martinez, son beş gün içinde bilinmeyen kripto para balinalarının kripto borsalarına şaşırtıcı bir şekilde 20.000 Bitcoin aktardığını söyleyen bir tweet yayınladı.

IntoTheBlock’un son raporu, 13 Bitcoin spot ETF’sinin Mart 2024’e kadar piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor ve bu, kripto yatırımları için önemli bir kilometre taşına işaret ediyor.

Jan3 patronu ve Bitcoin savunucusu Samson Mow, Twitter/X sosyal medya ağında Bitcoin fiyatının 44.000 dolar seviyesini aşması hakkında yorum yaptı. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un (ETH) piyasa göstergeleri, yükseliş sinyallerinin nadir bir birleşimini sunuyor ve bu da piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para biriminin önemli bir fiyat artışına hazır olabileceğini gösteriyor.

Ripple ile ilişkili tartışmalı dijital token XRP, bugün erken saatlerde piyasa değerinde Binance Coin’i (BNB) kısa süreliğine geride bıraktı.

Binance’in CZ olarak bilinen eski CEO’su Changpeng Zhao, CNBC sunucusu Jim Cramer’in altcoin’lere yönelik olumsuz bakış açısına şakacı bir yanıt vererek, sosyal medya üzerinden “altcoin sezonunun” başladığını duyurdu.

Terra Classic olarak yeniden markalanan orijinal Terra Chain ekosistem tokeni LUNC, son 24 saatte neredeyse %65 fiyat artışı yaşadı.

Son birkaç gündeki yükselişle birlikte birçok üst düzey analist, altcoin sezonunun büyük ihtimalle başladığına ve PEPE gibi şirketlerin bu çağrıyı daha da ileri götürdüğüne inanıyor.

Proof-of-Stake (PoS) protokolü Avalanche, geçen ayki %105’lik çarpıcı büyümesinin ardından piyasa değeri açısından ilk 10 kripto para listesine girdi.

Şaşırtıcı bir şekilde Cardano (ADA), fiyat performansında olağanüstü bir artış yaşıyor ve kuruluşundan bu yana geçen yedi yılın en iyi Aralık ayına imza atıyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

BlackRock ve diğer finans devleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk spot Bitcoin ETF’sini başlatmak için yarışa girdi. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, spot Bitcoin’i için bilinmeyen bir yatırımcıdan 100.000 dolarlık başlangıç fonu aldı.

Cathie Wood’dan ARK Invest, kripto borsasının hisselerinin günün kapanış fiyatına göre Bitcoin’in (BTC) son yükselişinin ardından 19 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Salı günü 33 milyon dolar değerinde Coinbase (COIN) hissesi sattı.

Önemli bir ölçüm olan Cardano blockchain Mart 2022’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Cardano’da kilitlenen toplam değer (TVL) 278,02 milyon dolara ulaştı.

Federal bir yargıç, Binance kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun Banka Gizlilik Yasası’nı ihlal ettiği yönündeki suç duyurusunu kabul etti, ancak Zhao’nun Şubat ayında hapis cezasına çarptırılmadan önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne dönüp dönemeyeceği konusunda henüz bir değerlendirme yapmadı.

Robinhood, kripto ticareti girişimini Avrupa Birliği’ni (AB) kapsayacak şekilde genişletti.

Solana blockchain’in yerel kripto para birimi Solana (SOL), son 24 saatte %15 artış göstererek yıllık en yüksek seviyesi olan 72,88 dolara ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz