Bitcoin Piyasa Değeri 800 Milyar Doları Aştı

0
137
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Amerikan holding şirketi Berkshire Hathaway’in piyasa değerini geride bırakarak küresel büyük hisse senetlerine karşı ivme kazanıyor. BTC’nin piyasa değeri, 3 Aralık’ta milyarder yatırımcı Warren Buffet’in şirketini geçtikten sonra 4 Aralık’ta 800 milyar doların üzerine çıktı.

TradingView verilerine göre Berkshire Hathaway’in A sınıfı (BRK.A) hisseleri, 1 Aralık’ta piyasayı 779 milyar dolarlık piyasa değeriyle 542 dolardan kapattı. Hisse senedi son zamanlarda hafif bir düşüş gördü ve son beş günde %1,3 civarında kayıp yaşadı. Son düşüşe rağmen Berkshire Hathaway son 30 günde %4,7 ve yılbaşından bugüne (YTD) %14,7 yükselişte.

CoinGecko’nun verilerine göre BRK.A’nın volatilitesi, geçen ay yüzde 20 ve YTD’de neredeyse yüzde 150 artış gösteren Bitcoin’inkine yakın bile değil. Kripto para birimi son zamanlarda istikrarlı bir şekilde birkaç ayın en yüksek seviyelerine ulaşarak Nisan 2022’den bu yana ilk kez 4 Aralık’ta 41.000 doları aştı.

Şimdilerde Bitcoin’in piyasa değeri 811 milyar dolar, yani Berkshire Hathaway’in piyasa değerinden %4 daha yüksek. 1839 yılında kurulan Berkshire Hathaway, merkezi Omaha, Nebraska, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan çok uluslu bir holding holding şirketidir. ​​Berkshire’ın ana faaliyet alanı, Bank of America ve Apple’ın da aralarında bulunduğu büyük bir şirket portföyüne yatırım yaptığı sigortacılıktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz