El Salvador’un Bitcoin Portföyü Kâra Geçti

0
166
El Salvador ve Bitcoin (BTC)
El Salvador ve Bitcoin (BTC)

Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin 4 Aralık’taki gönderisine göre, lider kripto para biriminin yükselişe geçmesiyle ülkenin kümülatif Bitcoin yatırımı şu anda 131 milyon dolara ulaştı ve net kâr 3,6 milyon $ olup toplam %2,84 kazanç elde edildi.

“Elbette satmaya niyetimiz yok; Bu hiçbir zaman hedefimiz olmadı” dedi Bukele. “Fiyatın gelecekte de dalgalanmaya devam edeceğinin tamamen farkındayız; bu bizim uzun vadeli stratejimizi etkilemez.” diye ekledi.

Bukele, 1 Aralık’ta ülkenin yasama meclisinin onayını takiben El Salvador’un başkanlığından istifa etti ve kendisine 2024’teki yeniden seçilme kampanyasına odaklanmak için izin almasına izin verildi.

Bukele’nin başkan olarak ilk döneminde Orta Amerika ülkesi, Eylül 2021’den itibaren 10,3 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımıyla BTC’yi ulusal hazinesi aracılığıyla satın aldı. Ancak Bitcoin fiyatı kısa sürede ayı piyasasında %50’den fazla düştü. Buna rağmen Bukele, 2022 boyunca sürekli alımlar yaparak ülkenin Bitcoin yatırımlarının dolar maliyet ortalamasını almaya devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz