CZ’nin Suçluluk İddiası Yargıç Tarafından Kabul Edildi

0
177
CZ
CZ

Federal bir yargıç, Binance kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun Banka Gizlilik Yasası’nı ihlal ettiği yönündeki suç duyurusunu kabul etti, ancak Zhao’nun Şubat ayında hapis cezasına çarptırılmadan önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne dönüp dönemeyeceği konusunda henüz bir değerlendirme yapmadı.

ABD’nin Batı Bölgesi Bölge Mahkemesinden Federal Yargıç Richard Jones, kurduğu borsa Zhao ve Binance’in kara para aklama karşıtı uygulamalarla bağlantılı çeşitli ihlalleri kabul etmesinden sadece iki hafta sonra, Çarşamba günü savunmayı kabul etti. Zhao, suçlamaların bir parçası olarak borsanın CEO’su görevinden istifa etti.

“Bu Mahkeme, Amerika Birleşik Devletleri Sulh Ceza Hakiminin zamanında itiraz edilmeyen Raporunu ve Tavsiyesini değerlendirdikten sonra… davalının suçunu kabul etmektedir… sanığın bu tür bir suçtan dolayı suçlu olduğuna karar verilmiştir. Tüm taraflar, talimata uygun olarak cezanın verilmesi için bu Mahkeme huzuruna çıkacaklardır.”

Cezanın şu anda 23 Şubat 2024’te verilmesi planlanıyor. Zhao bu tarihten önce kefaletle serbest bırakıldı, ancak savcılar onun ceza yoluyla ABD’de kalmasının talep edilmesini istedi. Binance kurucusunun avukatları, Zhao’nun kaçma riski taşımadığını ve Şubat ayına kadar ailesinin bulunduğu BAE’ye dönmesine izin verilmesi gerektiğini savundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz