Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
234
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Şaşırtıcı bir şekilde, kripto para piyasası bugün önemli bir hareketlilik yaşadı ve büyük borsalarda toplam 120 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) transfer edildi. 

Bitcoin destekçisi Max Keiser, beklemeye devam ettiği şaşırtıcı Bitcoin fiyat tahminini bir kez daha paylaştı. Keiser, tweetinde birçok kişinin kendisine Bitcoin’in ne zaman 220.000 dolara ulaşacağını sorduğunu belirtti.

Kripto piyasasının, Bitcoin spot ETF lansmanına ilişkin yanlış raporlarla sarsıldığı bir haftada, Elon Musk ve Tesla yeni bir şok dalgası yaratmaya hazırlanıyor. 

AltIndex Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçen yılın sonundan bu yana kurulu sayının 7.000 veya %17 düşerek 32.500’e düştüğünü söyledi. 

Google Trendler verileri, Bitcoin’in (BTC) potansiyel spot borsa yatırım fonları (ETF) aracılığıyla finansal piyasalarda artan kullanımına olan ilginin bireysel yatırımcılara da yansıdığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) son 24 saat içinde 29.300 dolara tırmandı ve ABD’de olası bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına ilişkin yükseliş hissiyatının ivme kazanmasıyla haftalık kazançlarını %9’un üzerine çıkardı. 

Bir Bitcoin fork tokenı olan Bitcoin SV (BSV), son 24 saatte şaşırtıcı bir fiyat artışı yaşadı. Kripto borsası Binance’in BSV kalıcı vadeli işlemlerini 50 kat kaldıraçla listelemesiyle BSV %30’dan fazla arttı.

Kripto analisti Will Clemente’ye göre, Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranı veya tüm kripto pazarındaki payı, 2023’te yeni bir zirveye ulaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Önde gelen uzman, Ethereum fiyatının fiyat artışı için güçlü bir potansiyel gösterdiğini öngörüyor. Ethereum şu anda token başına 1.615 dolardan işlem görüyor ancak analistler büyüme potansiyelini yakından izliyor. 

Büyük dijital para transferlerinin izini süren Whale Alert, yıllar süren uyku halinin ardından madencilik öncesi bir ETH cüzdanının uyandığını tespit etti. 

Whale Alert’ın veri analizlerine göre, bir gecede yapılan iki transferde 36.921.543 dolar değerinde 75.000.000 XRP hareketi gerçekleşti.

Önde gelen kripto para borsası Bitstamp, son haftalarda tutarlı bir XRP para yatırma akışı gördü; bunların en önemlisi, değeri 15 milyon doların üzerinde olan 30,8 milyon XRP transferiydi.

Shibburn’den alınan verilere göre yakma oranı %283’ten fazla arttı ve toplam 55.399.172 SHIB tokeni bir gecede ölü cüzdanlara gönderildi.

Cardano, toplam kilitli değerinin (TVL) etkileyici yeni bir zirveye yükselerek 637 milyon ADA’ya ulaştığını gördü.

Zincir üstü analiz firması Santiment, Chainlink’in son beş haftadaki önemli büyümesine dikkat çekiyor. Chainlink (LINK) yayınlandığı sırada 7,47 dolardan işlem görüyordu. Santiment’e göre bu, son beş haftada %30’luk bir artışa işaret ediyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto borsası Binance Pazartesi günü yaptığı açıklamada, planlanan token yakma işleminin bir parçası olarak 450 milyon doların üzerinde BNB tokenini yaktığını söyledi. 

Önde gelen kripto borsası Coinbase, yeni bir duyuruda Coinbase Exchange, Advanced Trade ve Coinbase Prime’daki bazı USD dışı pazarlarda ticareti askıya aldığını açıkladı. 

Fidelity, spot Bitcoin ETF S-1 başvurusunun güncellenmiş bir versiyonunu sundu. Bu son hamle, şirketin müşterilerine kripto para dünyasıyla tanışma olanağı sağlama konusundaki kararlılığının bir göstergesi.

Shiba Inu AI ortağı Bad Idea AI, bir dizi iyileştirme getiren yeni bir yükseltmeyi açıkladı.

Kripto para borsası BitMEX Perşembe günü, yetersiz ticari ilgi nedeniyle on adet kalıcı takas sözleşmesini listeden çıkaracağını duyurdu. 

ABD merkezli otomobil üreticisinin Çarşamba günü yayınladığı yeni kazanç raporuna göre, Tesla’nın (TSLA) Bitcoin (BTC) varlıkları üçüncü çeyrekte 9.720 BTC’de sabit kaldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz