Bitcoin (BTC) Hakimiyeti 2023’ün Yeni Zirvesinde!

0
178
Bitcoin
Bitcoin

Kripto analisti Will Clemente’ye göre, Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranı veya tüm kripto pazarındaki payı, 2023’te yeni bir zirveye ulaştı. Bitcoin hakimiyeti hafta başından bu yana ivme kazanıyor. TradingView verilerine göre, art arda dört gün boyunca devam eden yükselişlerin ardından hakimiyet oranı Cuma günü %52,72’ye yükseldi ve yılın şu ana kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Yükseliş, Haziran ayında tanık olunan ve %38 ila %48 arasındaki uzun vadeli hareketin sona erdiğinin sinyalini veren yükseliş kırılmasına karşılık geliyor.

Bitcoin’in (BTC) hakimiyet artışı, Bitcoin fiyatının 30.000 dolara sıçramasıyla aynı zamana denk geldi. Bitcoin, Cuma günkü işlemlerde Temmuz ayından bu yana ilk kez 30.000 doları aştı ve kripto para birimleri arasındaki dalgalanmaların olduğu bir ortamda haftalık kazançlarını %10’un üzerine çıkardı.

Yatırımcıların spot Bitcoin ETF’sinin yakında onaylanacağına dair güveni arttıkça Bitcoin bu hafta ikinci kez kısa süreliğine 30.000 doları aştı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 23 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 30.022 dolara ulaştı. Yazının yazıldığı sırada gün içinde %4,41 artışla 29.708 dolara yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz