Tesla Bugün Bitcoin (BTC) Varlıklarını Açıklayacak

0
226
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto piyasasının, Bitcoin spot ETF lansmanına ilişkin yanlış raporlarla sarsıldığı bir haftada, Elon Musk ve Tesla yeni bir şok dalgası yaratmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobil devi bugün, dijital varlıklar dünyası için derin etkileri olan bir olay olan 2023’ün üçüncü çeyreğine ilişkin kazanç raporunda Bitcoin varlıklarını açıklamaya hazırlanıyor.

Tesla’nın Bitcoin macerası, iki yıl önce şirketin kripto para birimine bir buçuk milyar dolar yatırım yapması ve araçları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etme planlarını duyurmasıyla büyük bir patlama ile başladı; bu, o dönemde Bitcoin’in piyasa değerini önemli ölçüde artıran bir hamleydi.

2023’ün ikinci çeyreğine hızlı bir şekilde ilerleyen Tesla, 184 milyon dolarlık tutarlı bir dijital varlık bakiyesini koruyarak Bitcoin satın almadığını veya satmadığını açıkladı. Daha da önemlisi, Bitcoin fiyatı bu süre zarfında yaklaşık 30.600 dolardan 28.500 dolara düştü. Mevcut muhasebe kuralları, varlıklar satılmadığı sürece Tesla’nın kar elde etmesine izin vermiyor. Ancak Bitcoin fiyatlarında keskin bir düşüş olması durumunda muhasebe kuralları bu varlıkların değerlemesinin düşürülmesine izin verecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz