Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
266
bitcoin
bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bir Bitcoin kullanıcısı yakın zamanda işlem ücreti olarak şaşırtıcı bir şekilde 19 Bitcoin (veya yaklaşık 509.563 dolar) ödedi. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bugünkü işlem seansında 26.321 dolara kadar yükseldi ve önceki günün üç ayın en düşük seviyesi olan 24.900 dolara gerilemesini tersine çevirdi.

Franklin Templeton Investments’ın blockchain odaklı birimi Franklin Templeton Digital Assets, Bitcoin ETF yarışına katıldı.

Ark Invest’in kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Cathie Wood, Amerikan kripto para birimi ticaret platformu Coinbase Global Inc’in Bitcoin’in Lightning Network ödeme teknolojisini entegre etme planlarına ilişkin iyimserliğini dile getirdi.

Analitik firması Glassnode’un kurucu ortağı Yann Allemann, lider kripto para birimi Bitcoin’in 30.000 dolara doğru bir yükselişe hazır olduğunu öne sürüyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın zamanda eski adıyla Twitter olarak bilinen X hesabına yetkisiz erişime yol açan güvenlik ihlalini ele aldı. Buterin’in X hesabına kimlik avı bağlantılarının gönderildiği olay, siber güvenlik önlemlerine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Ethereum (ETH) iki aylık dramatik düşüşün ardından yavaş yavaş toparlanmaya başlarken, faaliyeti sekiz yıldan uzun bir sürenin en büyük ikinci seviyesine ulaştı. Santiment uzmanları bunun potansiyel bir yükseliş işareti olabileceğini iddia ediyor.

Önemli yükseltmenin birinci yıldönümünü anmak amacıyla, önde gelen kripto borsası Binance, Merge yükseltmesinden bu yana ulaşılan kilometre taşlarını paylaştı. Binance, basılan 680.000 ETH’ye kıyasla yaklaşık bir milyon ETH yakıldığını duyurdu.

Piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP, 24 saatlik işlem hacminde %181’lik bir artış görüyor. 

Ripple Labs Inc. ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki hukuki mücadele son aylarına yaklaşırken şirketin başkanı Monica Long, firmanın mücadeleden geri adım atmayı planlamadığını belirtti. 

CEO Brad Garlinghouse Çarşamba günü Bloomberg ile yaptığı röportajda, Ripple’ın bu yıl işe alımlarının %80’ini ABD dışında, düzenlemelerin daha fazla net olduğu ülkelerde yapacağını söyledi. 

Shibburn tarafından sunulan verilere göre, meme coinin yanma oranı son yedi günlük dönemde %333,44 gibi büyük bir artış gösterdi ve bu da bir gecede tam olarak 181.859.002 değerinde tokenin yakılmasıyla sonuçlandı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Salı günü avukatlıktan yapılan açıklamaya göre, OneCoin piramit planının kurucularından biri olan Karl Greenwood, projedeki rolü nedeniyle New York Güney Bölgesi’ndeki bir federal mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

ZachXBT tarafından aktarılan verilere göre, yakın zamanda gerçekleşen bir kripto istismarıyla bağlantılı Kuzey Koreli saldırganlar, kripto iş güvenliğindeki en son nedenselliğin arkasında olabilir. 

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi, iflas eden kripto para borsası FTX’e yaklaşık 3,4 milyar dolarlık dijital varlığı nakde çevirmesi için yeşil ışık yaktı. Kripto para borsası FTX’e, toplamı yaklaşık 3,4 milyar dolar olan dijital varlıklarını nakde çevirme izni verildi.

Shiba Inu’nun Layer-2 blockchain çözümü Shibarium, günlük işlem sayısında istikrarlı bir büyüme yaşıyor ve bu da platformun sürekli olarak faydalı olduğunu gösteriyor.

Deutsche Bank, kurumsal müşterilere saklama hizmetleri sunmak üzere İsviçreli kripto para birimi şirketi Taurus ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu hamle, bankanın müşterileri için kripto para birimleri ve tokenize edilmiş varlıkları elinde tutmaya başladığını gösteriyor.

Kuzey Kore devlet destekli hack organizasyonu Lazarus Group’un yalnızca geçen yıl kriptoyla ilgili hacklemelerde 1,7 milyar dolarlık şaşırtıcı bir rakama neden olduğu tahmin ediliyor.

CZ, birkaç üst düzey yöneticinin CZ’deki görevinden ayrılmasının ardından son zamanlarda Binance ile ilgili artan FUD’a (“korku, belirsizlik, şüphe”) değindi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz