Vitalik Buterin X Hesabının Hacklenmesini Ele Aldı

0
210
Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın zamanda eski adıyla Twitter olarak bilinen X hesabına yetkisiz erişime yol açan güvenlik ihlalini ele aldı. Buterin’in X hesabına kimlik avı bağlantılarının gönderildiği olay, siber güvenlik önlemlerine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Hackerlar Buterin’in X hesabına yetkisiz giriş yaptı ve takipçilerini dolandırma hedefiyle kimlik avı bağlantıları yayınladı. Kötü niyetli dolandırıcılar sosyal medya raporlarına göre birden fazla NFT’nin çalınmasına yol açtı.

Bilgisayar korsanlığı olayı, internette memelerden teknoloji meraklısı bireylerin bile siber tehditlere karşı savunmasızlığıyla ilgili ciddi tartışmalara kadar geniş bir yelpazede tepkilere yol açtı. Buterin’in açıklamasından önce, bilgisayar korsanlarının hesabına erişim sağlamak için SIM takas güvenlik açığından yararlandıkları öne sürülmüştü.

Buterin o zamandan beri T-Mobile hesabının kontrolünü yeniden ele geçirdi ve durumu X hesabı aracılığıyla açıklığa kavuşturdu. Birisinin telefon numarasına erişim sağlamak için T-Mobile’ın kendisini “sosyal olarak tasarladığını” belirterek, bilgisayar korsanlığının bir SIM takas saldırısı nedeniyle olduğunu doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz