OneCoin Kurucu Ortağı Karl Greenwood 20 Yıl Hapse Mahkûm Edildi

0
227
OneCoin
OneCoin

Salı günü avukatlıktan yapılan açıklamaya göre, OneCoin piramit planının kurucularından biri olan Karl Greenwood, projedeki rolü nedeniyle New York Güney Bölgesi’ndeki bir federal mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ABD Bölge Hakimi Edgardo Ramos ayrıca Greenwood’un plandan cebine attığı yaklaşık miktar olan 300 milyon doları kaybetmesini emretti.

OneCoin, kendisini bir kripto para birimi olarak markalaştırarak ve yatırımcılara tokenin çıkarılabileceğini ve gerçek değere sahip olduğunu söyleyerek 2014 yılında Bulgaristan’da kuruldu. Gerçekte, blockchain üzerinde mevcut değildi ve yatırımcıların yeni katılımcılar getirmeleri karşılığında ödüllendirildiği bir piramit şemasıydı. OneCoin’in en az 3,5 milyon kurbandan 4 milyar dolardan fazla dolandırıldığı tahmin ediliyor.

Avukat ofisi, Greenwood’un OneCoin’in “küresel ana distribütörü ve sahte kripto para biriminin pazarlanıp satıldığı MLM (çok düzeyli pazarlama) ağının lideri” olduğunu söyledi. Bu ona dünyanın herhangi bir yerindeki OneCoin’in aylık satışlarının %5’ini kazandırdı. 2018 yılında Tayland’da tutuklandı ve ABD’ye iade edildi ve burada yargılanmayı beklerken gözaltına alındı. Geçen Aralık ayında elektronik dolandırıcılık ve para aklamaya yönelik komplo suçlamalarını kabul etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz