Kuzey Koreli Saldırganlar 54 Milyon Dolarlık CoinEx Hack’iyle Bağlantılı

0
210
Kuzey Kore
Kuzey Kore

ZachXBT tarafından aktarılan verilere göre, yakın zamanda gerçekleşen bir kripto istismarıyla bağlantılı Kuzey Koreli saldırganlar, kripto iş güvenliğindeki en son nedenselliğin arkasında olabilir. CoinEx borsası Salı günü tahminen 27 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı; bu rakam daha sonra çarşamba öğleden sonraya kadar borsa tarafından etkilenen birkaç cüzdanın ayrıntılarının açıklanmasıyla borsadan 54 milyon dolar değerinde token boşaltıldı.

Bilgisayar korsanları, borsa tarafından kullanılan cüzdanlarda gevşek bir güvenlik önleminden yararlandıktan sonra Ethereum (ETH), XRP, Tron’un TRX’i, MATIC, Solana’nın SOL’u, Kadena’nın KDA’sı ve Dagger’ın XDAG token’larını ele geçirdi. CoinEx, o zamandan bu yana tokenların aktarıldığı Ethereum, BNB Chain ve Arbitrum gibi çeşitli ağlarda 10’dan fazla “şüpheli” adres yayınladı.

Popüler blockchain dedektifi ZachXBT tarafından, bazı işlemlerin bu ayın başlarında kripto bahis platformu Stake’in 41 milyon dolarlık istismarına karışan cüzdanlara yönlendirildiğini gösteriyor. Bu cüzdanlar, kripto işletmelerini hedef almasıyla ünlü Kuzey Koreli saldırgan grup Lazarus ile bağlantılı. Görünüşe göre başka bir adres, bu hafta başında Stake saldırganı tarafından doğrudan finanse edilmiş ve daha sonra CoinEx saldırısından tokenlar almış.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz