Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
381
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), tek bir günde %9’dan fazla düştü. Bitcoin fiyatı Bitstamp borsasında 52 haftanın en düşük seviyesi olan 30.838 dolara geriledi.

CoinMarketCap’e Bitcoin şimdilerde 29.599 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin balinalarının sayısı, muhtemelen merkezi borsalara (CEX’ler) üç ayın en yüksek kripto para girişi nedeniyle, bu yılın başlarından bu yana görülmeyen seviyelere hızla düşüyor. 

Luna Foundation Guard (LFG), algoritmik stablecoin’inin ABD dolarına sabitlenmesini savunmak için bitcoin (BTC) ve TerraUSD (UST) cinsinden 1,5 milyar dolar borç verdi.

Santiment ekibi, Bitcoin fiyatının düşmesinden sonra trader duyarlılığının altı haftanın en düşük seviyelerine gerilediğini tweetledi.

Bitcoin, Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi ve Mike Novogratz, kripto yatırımcılarının daha fazla düşüşe hazırlanmaları gerektiğine inanıyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, en son kripto para piyasası düzeltmesinden etkilenmedi. Yakın tarihli bir tweet’te CZ, düşüşün birkaç yıl içinde radarda bir anlık bir düşüşten başka bir şey olmayacağını iddia ederek yatırımcıların endişelerini gidermeye çalıştı. 

Lider kripto para birimi Bitcoin’in mevcut düşüşünden yararlanan El Salvador kısa süre içinde kâr elde etti. El Salvador tarafından yaklaşık 30.000 dolardan yapılan en son 500 BTC alımı şimdiden bir kâra dönüştü. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a göre, Bitcoin’in 205 milyon dolarlık borcu için daha fazla teminat vermesi için 3.562 doların altına düşmesi gerekebilir. 

Zincir üstü analitik şirketi Glassnode’dan gelen veriler, 1 BTC’den fazla tutan Bitcoin adreslerinin sayısında önemli bir artış olduğunu gösteriyor. 

Zincir üstü sağlayıcının verilerinin önerdiği gibi, Bitcoin şu anda son iki yıldaki en düşük karlılık noktasında.

Efsanevi Bitcoin (BTC) araştırmacısı ve analisti PlanB, Bitcoin’in şu anda aşırı satıldığını belirtti. PlanB, lider kripto para birimi Bitcoin’in 18 aydan fazla bir süredir 30.000-60.000 dolar aralığında kaldığını hatırlattı. 

Bitcoin kayıplarını %7 artırarak 28.170 dolara geriledi. Kripto para piyasasının tarihin en kötü haftalarından biri olarak şekillenen bu süreçte, Bitcoin ve Ethereum son yedi gün içinde değerlerinin sırasıyla %28 ve %30’unu kaybetti.

Yakın tarihli bir tweet’te, deneyimli trader Peter Brandt, 27.000 doların dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin için yerel bir dip haline gelebileceğini tahmin etti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Santiment verilerine göre, Ethereum son haftalarda borsalara önemli bir giriş gördü. Kripto analisti Ali Martinez tarafından paylaşılan verilere göre, son iki hafta içinde yaklaşık 825 milyon dolar değerinde 330.000 ETH kripto borsa cüzdanlarına taşındı. 

Ethereum vadeli işlem traderları, varlık 1.900 dolar seviyesinin altına düşerek %22 kaybederken tasfiyelere 333 milyon dolar kaybetti. 

Balinalar borsalar arasında 450 milyon XRP’ye yakın bağlantı kurarken, kripto paranın fiyatı hafta ortasında %29,5 değer kaybetti. 

Tek bir cüzdan, Curve ve Binance’e 285 milyon UST’lik devasa bir miktar satın aldı. Ethereum blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsa olan Curve Finance, muazzam UST satışını bildirdi.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, yakın tarihli bir tweet’te, yerel ADA tokeninin düşük performansı sorulduğunda kripto para birimlerinin ayı piyasasına girdiğini iddia etti.

Bu Ethereum balinası Shiba Inu’yu satın almaya devam ediyor ve meme token zulasını artırıyor. WhaleStats, kripto veri hizmeti ölçeğinde 72. sırada yer alan ve halihazırda 1.14 trilyon SHIB tokenine sahip olan cüzdanın kripto varlıklarını artırdığını duyurdu. 

Terra’nın LUNA tokeni aşırı satış baskısı ile karşı karşıya olduğu için Binance, token ve stabilcoin UST için para çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu.

Kripto para piyasasındaki ilk memecoin olan Dogecoin, kripto para piyasasındaki düzeltmeye rağmen iyi bir karlılık seviyesi gösteriyor. IntoTheBlock verilerine göre, memecoin’in karlılığı şu anda yaklaşık %53’te bulunuyor.

Cardano yaratıcısı Charles Hoskinson, yakın tarihli bir tweet’te rakip bir akıllı sözleşme platformu olan Terra ile alay etti. 

Hafta ortasında Terra’nın LUNA’sı, Binance borsasında UTC saatiyle 05:06’da 10 dolar seviyesinin altına düştü ve gün içi en düşük seviyesi olan 9.61 dolara ulaştı. Güç durumdaki kripto para birimi şimdi bir hafta içinde şaşırtıcı bir şekilde %87 düştü. 

Shibburn platformu tarafından yayınlanan, SHIB’yi yakmaya ve Etherscan’dan bu meme tokeninin yakma transferlerini izlemeye odaklanan yakın tarihli bir tweet’e göre, Shiba Inu topluluğu, harcanamayan cüzdanlara 324,7 milyon SHIB gönderdi. 

Hafta ortasında Terra’nın LUNA tokeninin fiyatı 1 dolar işaretinin altına düştü. Bitfinex borsasında saat 12:39’da 0,938 dolarlık yeni bir günlük dip seviyesine ulaştı.

En büyük meme kripto para birimi olan Dogecoin, Elon Musk’ın Saturday Night Live isimli programda sunuculuk yaptığı gün olan 9 Mayıs’ta kaydedilen tüm zamanların en yüksek fiyat zirvesinden %90 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşadı.

IntoTheBlock tarafından bildirildiği üzere, Maker (MKR), tüm kripto piyasası bir gerilemeyle karşı karşıya kalmasına rağmen %33 arttı.

BlackRock, Gemini ve Citadel, LUNA kazasına karıştıkları iddiasıyla ilgili kanıtsız komplo teorilerini reddettiler.

Cardano kurucusu, yeni bir kripto kışına girdiğimize inanıyor, şimdiden pek çok şey atlattığını söylüyor. 

Binance’in türev kolu Binance Futures, şirketin Perşembe günü yaptığı resmi duyuruya göre, kripto para marjlı LUNA daimi sözleşmelerini listeden çıkardı.

Terra, UST’nin sabitleyicisi üzerindeki aşağı yönlü baskının Luna’yı seyrelttiğine ve her ikisi için de fazladan UST oluştururken iyileşmeyi engellediğine ve bunu çözmenin yolunun UST’yi yakmak ve mevcut Luna havuzunu artırmak olduğuna inanıyor.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bleeping Computer tarafından yayınlanan bir Pazar raporuna göre, Tesla CEO’su Elon Musk ve eski Twitter CEO’su Jack Dorsey gibi kişilerin sahte onayları yardımıyla milyonlarca dolar çalındı. 

Kripto para odaklı finansal hizmetler firması Galaxy Digital (GLXY), 31 Mart 2022’de sona eren çeyrek için 111,7 milyon dolarlık net kapsamlı zarar kaydetti. 

Finansal İstikrar Kurulu, sektörü düzenlemek için koordineli uluslararası eylem çağrılarına yanıt vermek için vergi ve kara para aklama kuruluşlarına katılıyor. 

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu CEO’su ve Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonu (IOSCO) başkanı Ashley Alder’e göre, tüm dünyadaki güvenlik komisyonlarının 2023’te ortak bir kripto düzenleyici kurum başlatması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz