LUNA 1 Doların Altına Düştü

0
327
Terra
Terra

Terra’nın LUNA tokeninin fiyatı 1 dolar işaretinin altına düştü. Bitfinex borsasında saat 12:39’da 0,938 dolarlık yeni bir günlük dip seviyesine ulaştı. En popüler kripto para birimlerinden biri, piyasa değerinden 29,5 milyar dolar kaybetti. Token, bir aydan biraz daha uzun bir süre önce kaydedilen 119,18 dolarlık rekor seviyesinden %99’dan fazla düştü. UST stablecoin bugün erken saatlerde 0.30 dolara kadar düştükten sonra şimdilerde 0.34 dolardan işlem görüyor.

Tokeni düzeltmek için Terraform Labs kurucusu Do Kwon, sonunda 1 dolarlık sabitleyiciyi geri yüklemek için bazı ek LUNA tokenlerinin basılmasını destekledi. Saatler süren sessizliğin ardından yaptığı açıklama, satışları daha da şiddetlendirdi. Kwon’un bazı ünlü yatırımcılarla bir kurtarma anlaşması imzalamaya çalıştığı iddia edildi, ancak anlaşma dağıldı.

Terra’nın yok edilmesi, diğer büyük kripto para birimi projelerini de etkiledi. Avalanche’ın AVAX’ı şiddetli bir darbe aldı ve %40’tan fazla değer kaybetti. Ayrıca Solana (SOL) ve Polkadot (DOT) %25’ten fazla düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz