Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
341
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

28 Şubat tarihinde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 40 bin doların üzerine yükseldi. Mart ayı başında Bitcoin %15 arttı ve 43.000 doların üzerine çıktı.Daha sonra Bitcoin fiyat hareketi, giderek daha volatil hale geldiği için hafta ortasında 45.000 dolardan 40.800 dolara kadar geriledi.Bitcoin (BTC), Ukrayna’daki savaş nedeniyle hisse senetlerinin satılmaya devam etmesiyle, Pazartesi gününden bu yana ilk kez 40.000 doların altına düştü. 

Financial Times’ın Pazartesi günü bildirdiğine göre, Birleşik Krallık hükümeti kripto varlıklarına el koymak ve kara para aklamayla mücadele etmek için daha fazla güç sağlayacak bir dizi reform öneriyor. 

The Street tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, e-ticaret devi eBay, bu Mart ayında kripto para ödemeleri için destek ekleme yolunda. 

Glassnode’un bildirdiğine göre, toplam 15 milyar dolar değerinde farklı kripto para birimi, tüm kripto para piyasasının ortalama %13’lük bir düşüşe yol açan büyük pazar satışının ortasında kripto para borsalarına taşındı. 

Valve başkanı Gabe Newell, NFT tabanlı oyunların “müşterileri dolandırdığını” belirterek, şirketinin kripto karşıtı duruşunu yineledi. 

2022’nin ilk iki ayında dünya çapında 1.817 kripto ATM kuruldu. Geçen yıl aynı zaman aralığında 2.435 kripto ATM kurulumu görüldü. Son altı ayda, Bitcoin (BTC) sayısız dönüm noktası kaydetti. 

Bitcoin (BTC), Pazartesi günü başlayan bir ralli beklenmedik sonuçlara yol açarken 1 Mart’ta bir gecede 44.000 dolara yükselmeyi başardı, bu da büyük miktarda tasfiyeye sebep oldu.

Cambridge Üniversitesi, kripto para birimi araştırmasını hedefleyen yeni bir projeyi tanıtmak için dünyanın en iyi bankacılık kurumları ve özel şirketlerinden bazılarıyla işbirliği yapıyor.

Veriler, dünyanın en büyük finansal kurumlarından birinin yıl içinde daha fazla kripto para satın alabileceğini gösteriyor. MacroScope Twitter hesabından yapılan veri analizine göre, Morgan Stanley potansiyel olarak 2022’de sektördeki en büyük Bitcoin sahibi kurum olabilir.

Citadel’den Ken Griffin kripto endüstrisinin trilyonlarca dolarlık değere ulaştığını gördükten sonra, milyarder kripto paralar konusunda yanlış bir tutum sergilediğini kabul etti.

28 Mart’ta işlem görmesi beklenen vadeli işlem opsiyonları, CME Group’un Ocak 2020’de bir BTC opsiyon alım satım ürünü piyasaya sürmesinden iki yıldan fazla bir süre sonra gelecek.

Alman haber kuruluşu BTC-ECHO tarafından yayınlanan bir rapora göre, Avrupa Birliği (AB), enerji tüketen proof of work (PoW) algoritmasını yasaklama konusundaki tartışmalı planından geri adım attı.

“Gerçek” günlük Bitcoin (BTC) hacmi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında üç aydır görülmeyen seviyelere yükseldi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin, yaptırım uygulanan kişilerin yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimini kullanmasını önlemek için kripto para birimi düzenlemesine duyulan ihtiyacı vurguladığını belirtti. 

Yakın tarihli bir tweet’te, Peter Brandt, en büyük kripto para birimini uzun bir süre tutmanın bir anlamı olmadığını iddia ederek “hodlers” olarak adlandırılan uzun süreli Bitcoin yatırımcılarına taş attı.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından yapılan son duruşmada kripto para birimleri hakkındaki endişelerini dile getirdi.

Bitcoin’in madencilik zorluğu, Kasım ayından bu yana ilk negatif zorluk ayarını kaydetme yolunda ilerliyor. 

Yakın zamanda yapılan bir anket, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’daki yükselen piyasalardaki yatırımcıların %75’inin kripto para yatırımlarına maruz kalma oranlarını artırmak istediğini ortaya koydu. 

Bir kripto gazeteci tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin Core, ilk RC sürümü (v23) Github’da yayınlandığından, Nisan ayı civarında bir sonraki büyük sürümünü görebilir.

Yaklaşık altı saat önce blok zincirinde büyük işlemler kaydedildi. BTC’nin 40 bin dolara yakın dip seviyelerine inmesiyle birlikte iki büyük işlemde toplamda 11.000’den fazla BTC taşındı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bollinger Bantlarının mucidi John Bollinger, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin ve Ethereum’un haftalık grafikte “güzel” bir şekilde iyileşmeye devam ettiğini ifade etti.

28 Mart’ta işlem görmesi beklenen vadeli işlem opsiyonları, CME Group’un Ocak 2020’de bir BTC opsiyon alım satım ürünü piyasaya sürmesinden iki yıldan fazla bir süre sonra gelecek.

Kıdemli trader Peter Brandt, Ethereum’un (ETH) önemli bir düzeltme içinde olabileceğine inanıyor. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yüksek profilli SEC davasının ilerleyişi hakkında yorumda bulundu ve mahkemenin yakında bazı kararları açıklamasının beklendiğini belirtti. 

Binlerce insan Ukrayna’yı desteklemek için milyonlarca kripto para bağışladı. Blockchain analitik firması Elliptic’e göre, Rusya ile silahlı çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna hükümetine, bir NFT koleksiyonundan alınan 1.86 milyon dolar dahil olmak üzere 17 milyon dolarlık kripto para bağışlandı. 

Avalanche (AVAX) diğer ilk 10 kripto para biriminden daha düşük performans gösterirken, kripto para piyasası baskı altında kalmaya devam ediyor.

Glassnode’un bildirdiğine göre, toplam 15 milyar dolar değerinde farklı kripto para birimi, tüm kripto para piyasasının ortalama %13’lük bir düşüşe yol açan büyük pazar satışının ortasında kripto para borsalarına taşındı.

Solana yakında Winklevoss ikizlerinin öncülük ettiği en büyük kripto para borsalarından biri olan Gemini’de işlem görmeye başlayacak. 

Resmi Ukrayna kripto cüzdanları artık Polkadot (DOT) ekosisteminden bağış kabul ediyor.

İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), meme tabanlı bir kripto para birimi Floki Inu reklamlarının “sorumsuz” olduğunu söyleyerek yasakladı. 

Ukrayna kripto bağışlarını kabul etmeye başladıktan birkaç gün sonra, hükümet bugün Dogecoin’i kabul edilen kripto para birimleri listesine ekledi.

Cardano, 42.1 milyar doları aşan işlem hacimleri açısından Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösteriyor.

Büyük kripto yatırımcıları, Cardano’nun ADA’sını biriktirmeye devam ederek bakiyelerini tarihi bir yüksek seviyeye çıkarıyor. 

WhaleStats platformu tarafından sağlanan verilere göre, Polygon’un MATIC’i ve Chainlink’in yerel tokeni LINK, diğer kripto para birimleriyle birlikte düşerken, balinalar düşüşü satın alıyor.

Lugano şehri, blockchain altyapısını Polygon ile geliştirecek. Polygon, İsviçre şehri Lugano’nun resmi blockchain platformu olarak seçildiğine dair çığır açan dönüm noktasını paylaştı.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, “tüm büyük kripto borsalarının Rus kullanıcılarının adreslerini engellemesini” istedi. 

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, mültecilere ve çocuklara acil yardım sağlamak için hükümetler arası ve sivil toplum kuruluşlarına 10 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu.

Güney Kore, ulusal metaverse projesine 187 milyon dolar yatırım yapacak. 

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı, büyük kripto borsalarının Rus kullanıcılarını engellemesini istedi. Coinbase, bir Ukrayna hükümet yetkilisinin talebine rağmen “Rus adreslerini içeren tüm Coinbase işlemlerine genel bir yasak getirmeyecek” açıklamasında bulundu.

CryptoPunk #5364, Salı günü Ukrayna’nın Ethereum cüzdanına transfer edildi ve halihazırda 33 milyon doların üzerinde kripto para biriktiren bir bağış kampanyasına potansiyel olarak kazançlı ve aranan bir üst sınır ekledi.

Zincir içi verilere göre, Ukrayna bir airdrop yayınladıktan kısa süre sonra 7 milyon doların üzerinde kripto bağışı aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bloomberg’in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı bir rapora göre, NFT’lerin menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini ve bu nedenle düzenlenmesi gerekip gerekmediğini araştırıyor. 

Blockchain analitik platformu Elliptic tarafından yayınlanan rakamlara göre, Ukrayna’ya yapılan kripto para bağışları 50,9 milyon dolara ulaştı.

Eski başkan adayı Hillary Clinton, bazı kripto borsalarının Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline verdiği yanıtta “hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov Çarşamba günü halka, ülkenin Salı günü açıklanan kripto bağışçıları için yayınladığı airdrop’u iptal ettiğini duyurdu. Bunun yerine para birimi olmayan tokenlerin (NFT’ler) satışı yoluyla daha fazla para toplamayı planladığını bildirdi.

Forbes raporlarına göre, kripto para birimlerinin artan benimsenme oranlarının ardından Manchester City, artık futbol kulübünün resmi kripto para borsası ortağı olarak hareket edecek olan OKX (eski adıyla OKEx) kripto para borsası ile bir anlaşma yaptığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz