CME Mikro BTC ve ETH Opsiyonlarını Yayınlıyor

0
401
CME
CME

28 Mart’ta işlem görmesi beklenen vadeli işlem opsiyonları, CME Group’un Ocak 2020’de bir BTC opsiyon alım satım ürünü piyasaya sürmesinden iki yıldan fazla bir süre sonra gelecek. Chicago Mercantile Exchange Group, mikro Bitcoin ve Ether vadeli ürünleri için opsiyon ticareti başlatacak.

Salı günü yapılan bir duyuruda CME Group, düzenleyici incelemeye tabi olarak, mevcut mikro Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) vadeli işlemleri için ilgili tokenlerin %10’u büyüklüğünde opsiyon sözleşmeleri başlatmayı planladığını söyledi. 28 Mart’ta işlem görmesi beklenen vadeli işlem opsiyonları, firmanın Ocak 2020’de bir BTC opsiyon alım satım ürünü piyasaya sürmesinden iki yıldan fazla bir süre sonra nihayet yayınlanacak.

Duyuru, BTC fiyatının 38.000 dolardan %15’ten fazla artarak 7 günün en yüksek seviyesi olan 44.816 dolara çıkmasının ardından geldi. Fiyat hareketi, kısmen, Rus hükümetinin yaptırımları atlatmak için dijital varlıkları kullanmaya başlayacağı spekülasyonlarına yol açan Ukrayna savaşının finansal etkileriyle ilgili olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz