Birleşik Krallık Yeni Bir Kripto Para Düzenlemesi Öneriyor

0
292
Birleşik Krallık
Birleşik Krallık

Financial Times’ın Pazartesi günü bildirdiğine göre, Birleşik Krallık hükümeti kripto varlıklarına el koymak ve kara para aklamayla mücadele etmek için daha fazla güç sağlayacak bir dizi reform öneriyor. FT’nin bildirdiğine göre, reformlar, potansiyel olarak hain fonların kaynağını gizlemek için dijital para birimlerinin kullanımını ele almayı amaçlayan yeni bir ekonomik suç yasası kapsamında belirlenecek.

Bakanlar yakında, tüm işletmelerin mali tabloları ve diğer bilgileri içeren bir white paper yayınlayacak. Reformlar, yeni şirketlere kaydolan başvuru sahiplerinin kimlikleri hakkında daha fazla ayrıntı vermelerini isteyecek. Bu öneriler, yabancı şirket sahiplerinin kimliklerini açıklamalarını gerektiren ve suçluların paravan şirketlerin arkasına para saklamasını önleyen, denizaşırı kuruluşların kaydını getiren başka bir ekonomik suç yasasıyla birlikte öne sürülmektedir.

Böyle bir mevzuat üzerinde bir süredir çalışılmaktaydı, ancak daha fazla kitleye hitap eden diğer tedbirler lehine ertelendi. Ancak hükümet şimdi Rusya’nın İngiltere’ye “kirli para” akışına ilişkin endişeleri artıran Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak planlarını hızlandırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz