Hillary Clinton, Kripto Borsalarını Eleştirdi

0
275
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Eski başkan adayı Hillary Clinton, bazı kripto borsalarının Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline verdiği yanıtta “hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

Clinton, Rus kullanıcıları platformlarından yasaklamayan bazı kripto borsalarında “hayal kırıklığına uğradığını” belirtti. Clinton, MSNBC’deki Rachel Maddow Show’da yakın zamanda yapılan bir röportajda, “Sözde kripto borsalarından bazılarının, Rusya ile işlemlerini bitirmeyi reddettiğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı” dedi. Rusya’nın ekonomik faaliyetini şu anda izole etmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Coinbase, Binance ve Kraken dahil olmak üzere birçok kripto borsası, yasal bir gerekçe olmadığını belirterek platformlarındaki Rus kullanıcılarını engellemeyi reddetti. Ancak çoğu, bireysel vatandaşlara genişletilirse yaptırımlara uyacaklarını açıkça belirtti. Buna karşılık, Ukrayna’nın Rus kullanıcılarını kısıtlamasını istediği kripto borsalarından biri olan Whitebit, borsanın yaptırım listelerini kontrol etmek için prosedürler getirdiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz