Bitcoin Aralık Başından Beri En Yüksek “Gerçek” Hacmine Yükseldi

0
276
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

“Gerçek” günlük Bitcoin (BTC) hacmi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında üç aydır görülmeyen seviyelere yükseldi. Blockchain analitik firması Arcane Research’ün en son haftalık güncelleme raporuna göre, gerçek günlük BTC işlem hacmi işgalin ilk günü olan 24 Şubat’ta 10 milyar doların üzerine çıkarak 4 Aralık’tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük hacmi kaydetti. 24 Şubat’ta masadan risk almak isteyen yatırımcılardan gelen güçlü satış baskısı, o gün fiyat %10 düştüğü için günlük BTC hacmindeki artışa da katkıda bulunmuş olabilir.

“Gerçek işlem hacmi” terimi, itibarlı olduğuna inanılan borsalardan elde edilen ve yıkama ticaret faaliyetlerinden bağımsız verileri ifade eder. Bu durumda Arcane Research, verileri LMAX ve FTX ile birlikte Bitwise 10 borsalarından (Coinbase, Kraken, Poloniex ve Binance gibi isimlerden oluşan) çıkardı.

Buna karşılık, 500’den fazla borsadan veri alan Coingecko gibi kripto veri toplayıcıları, 24 Şubat’ta BTC’nin işlem hacmini 25 milyar dolar civarında tuttu. Messari’nin gerçek BTC hacim tablosu (bir dizi ek borsa içerir), Arcane’ninkine benzer bir tablo çiziyor ve geçen Perşembe günü yaklaşık 11.6 milyar dolarlık bir hacme ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz