Ukrayna, Borsalardan Rus ve Belarus Kripto Hesaplarını Dondurmalarını İstedi

0
288
Ukrayna
Ukrayna

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, “tüm büyük kripto borsalarının Rus kullanıcılarının adreslerini engellemesini” istedi. Fedorov, “Yalnızca Rus ve Belaruslu politikacılarla bağlantılı adresleri dondurmak değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek için de çok önemli” açıklamasını yaptı.

Ukrayna merkezli dijital varlık şirketi olan Dmarket, Ukrayna’nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus ile olan tüm ilişkilerini kesti. Şirket, “Rusya ve Beyaz Rusya’dan kullanıcıların platforma kayıt olmaları yasaktır; Bu bölgelerden daha önce kayıt yaptıran kullanıcıların hesapları kapatılmaktadır.” açıklamasını yaptı. Ukraynalı CEO ve DMarket’in Kurucusu Vlad Panchenko, Axios’a göre, Rusya’nın bir işgal tehdidinde bulunduğunda yönetim kurulunu 100’den fazla çalışanını ve ailelerini Kiev’den Karadağ’a uçurmaya ikna etmişti.

Kripto para borsası Kraken’in kurucusu Jesse Powell, Fedorov’un tweetini retweet ederek hesapları neden dondurmayacaklarını duyurmak ve açıklamak istedi. Powell yasal bir zorunluluk olmaksızın Rus kullanıcıların hesaplarının dondurulamayacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz