Ünlü Yazardan Finans Dünyasına Büyük Uyarı

0
183
Robert Kiyosaki
Robert Kiyosaki

Finansal okuryazarlık alanının önde gelen uzmanı, bu konuyla ilgili klasik bir kitap olan “Zengin Baba, Yoksul Baba”nın yazarı Robert Kiyosaki, büyük bir uyarıda bulundu.

Kiyosaki, yaklaşmakta olan bir ekonomik çöküşe ilişkin tahminleriyle ünlüdür ve burada lider kripto para birimi Bitcoin’i ve ayrıca altın ve gümüşü övmeye başlar. Her üçünün de yakın gelecekte fiyatlarının hızla artması muhtemel güvenli liman varlıkları olduğunu düşünüyor. Kiyosaki, toplumu ABD’nin şu anda “çok zorlu bir ekonomiye girdiği” konusunda uyardı. Ayrıca takipçilerini “sahte kazanç” peşinde koşmamaları konusunda uyardı. “Güçlü kalın, çalışmaya devam edin, cesur olun” diye ekledi.

Finans gurusu ayrıca kendisini X platformunda takip eden 2,4 milyon kişiye destekleri ve geri bildirimleri için teşekkür etti. Bu haftanın başlarında Kiyosaki, geleneksel varlıklar değer kaybetmeye devam ederken Bitcoin, altın ve gümüşün önemini vurguladı.

Hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları ve ETF’lerle karşılaştırıldığında Bitcoin’in güçlü kaldığını tweetledi. Kiyosaki yukarıda bahsettiğimiz kitabına atıfta bulunarak istikrarlı bir nakit akışı sağlayabilecek alanları şöyle sıraladı: kiralık mülkler, petrol, gıda üretimi.

Ayrıca “sahte USD” biriktirmek yerine bunları Bitcoin, altın ve gümüşe yatırmayı önerdi. Diğer finansal araçları “sahte varlıklar” olarak nitelendirdi. Ancak Bitcoin, altın ve gümüşün “ömür boyu finansal güvenlik ve özgürlük” sağladığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz