Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
292
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto ticareti dünyasının önde gelen isimlerinden Josh Olszewicz, yakın zamanda Bitcoin (BTC) fiyatının potansiyel olarak 38.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini öngördü.

Yakın zamanda Robin Hood NYC 2023’te milyarder arkadaşı Paul Tudor Jones ile yapılan bir sohbette, önemli yatırımcı Stanley Druckenmiller şu anda herhangi bir Bitcoin’e sahip olmadığını açıkladı. Ancak portföyünde lider kripto para biriminin olması gerektiğini ifade etti.

Önde gelen kripto para traderı Dave the Wave’in son analizine göre, Bitcoin aylık MACD’si sıfır çizgisini geçerek yükseliş aşamasına potansiyel bir girişin sinyalini verdi. 

Dijital para birimi Bitcoin (BTC) bugün Binance borsasında Mayıs 2022’den bu yana görülmeyen en yüksek seviye olan 36.024 dolara ulaştı.

Yaklaşık altı yıldır hareketsiz olan üç Bitcoin balina adresi, az önce şaşırtıcı bir şekilde 6.500 Bitcoin transfer etti. 

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin değeri Açgözlülük alanı olan 65’e ulaştı. Bu endeks Açgözlülüğü gösterdiğinde, bu piyasanın doymuş olduğu ve fiyatın yaklaşan bir fiyat düzeltmesine açık olabileceği anlamına gelir.

Haftanın Altcoin Haberleri

OnchainDataNerd, Ethereum’un ortak yaratıcısı Vitalik Buterin tarafından ABD’deki en büyük kripto borsası Coinbase’e gönderilen başka bir ETH işlemini fark ettiğini bildirdi. 

Finansal analist Peter Brandt, Ethereum’un fiyat grafiğini analiz ederek yatırımcılar için önemli yükseliş sinyallerini ortaya çıkarıyor.

Ethereum, işlem ücretlerinin %30 gibi etkileyici bir oranda arttığını gördü.

XRP, psikolojik açıdan önemli direnç seviyesi olan 0,6 doları aştı. XRP, son 24 saatte %6’ya kadar yükseldikten sonra Ekim ayını parlak bir notla kapatma hedefine ulaştı. 

Whale Alert’in haberine göre, ünlü blockchain tabanlı ödeme protokolü Ripple, emanet hesaplarından 1 milyar XRP’nin daha kilidini açtı.

Litecoin, ağ hash oranında yeni bir rekor kırarak dikkate değer bir kilometre taşına ulaştı. LTC, ağ hashrate’inde, bir blockchain ağının genel güvenliğinin bir göstergesi olan yeni bir ATH belirledi.

Worldcoin (WLD), OpenAI konferansının kripto para piyasası üzerindeki etkisine ilişkin beklentiler arttıkça Ekim ayında %45 oranında fırladı.

Kripto para dünyasında önemli gelişmelerin yaşandığı bir günde, Trust Wallet token (TWT) değerinde %22’lik kayda değer bir artışla ilgi odağı oldu.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

CME, açık pozisyonlardaki artışla birlikte ikinci büyük Bitcoin vadeli işlem borsası oldu. CME’nin open interest OI’si 30 Ekim’de 3,58 milyar dolara ulaşarak, düzenlenmiş türev borsası platformunu geçen haftaya göre iki sıra atlamaya zorladı. 

İngiltere, fiat destekli stablecoinleri düzenleme planlarına ilişkin bir güncelleme yayınladı. 30 Ekim’de yayınlanan belge, fiat destekli stablecoin’lerin Birleşik Krallık ödeme zincirlerinde kullanımını kolaylaştırmayı ve düzenlemeyi amaçlıyor.

PeckShield, yakın zamanda transfer edilen FTX borsasından çalınan başka bir kripto para birimi yığınını tespit ettiğini paylaştı. FTX hackerı bu kez neredeyse 10 milyon dolar değerinde yaklaşık 288,8 Bitcoin taşıyan bir işlem gerçekleştirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, verdiği demeçte, Türkiye’nin, kripto mevzuatını parlamentoya getirmenin “son aşamasında” olduğunu ve bunun Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) “gri listesinden çıkarılması için gereken son adım” olduğunu söyledi. 

İsviçre Ulusal Bankası (SNB), SIX Digital Exchange (SDX) ve altı ticari banka ile bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulaması üzerinde çalışıyor.

FTX token (FTT), yıl boyunca kayıplarını artırmak için büyük bir düşüşe tanık oluyor. CoinMarketCap verilerine göre FTT %7,44 düşüşle 1,18 dolara geriledi ve bu yılın en düşük fiyat seviyesi olarak kabul ediliyor.

Messari’nin son “State of Polygon Q3 2023” raporuna göre, Polygon önceki çeyrekte günlük ortalama 2,3 milyon başarılı işlem ve 82.000 günlük başarısız işlem gerçekleştirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz