SEC, Spot Bitcoin ETF’yi Onaylamayı Reddetti

0
241
SEC
SEC

SEC, spot tabanlı bir Bitcoin borsasında işlem gören fonu onaylamayı reddetti. Minnesota Temsilcisi Tom Emmer, ajansın spot tabanlı bir Bitcoin ETF’yi onaylama konusundaki isteksizliğini açıklayan bir mektup paylaştı. Mektup, ajansın böyle bir yatırım ürününü onaylamaktan çok uzak olduğunu açıkça belirterek, piyasada dolandırıcılık ve manipülasyonun önlenmesini sağlaması gerektiğini vurguladı. SEC, Ekim ayında ilk vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF’ye yeşil ışık yaktı, ancak spot tabanlı bir ETF’yi kesin olarak reddetti. NYDIG, SkyBridge Capital, WisdomTree, Fidelity gibi büyük oyuncuların tüm teklifleri geri çevrildi.

Emmer, SEC’in spot tabanlı Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu resmi olarak onaylama konusundaki isteksizliğinden duyduğu memnuniyetsizliği defalarca dile getirdi. Minnesota kongre üyesi ayrıca Gensler’i kripto para birimlerinin büyük çoğunluğunun kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia ettiği için eleştirdi.

Geçen Nisan ayında göreve başlayan Gensler, kripto para birimleri konusunda endişeli. Bununla birlikte, ABD’nin Bitcoin’i yasaklama konusunda Çin’i takip edecek kadar ileri gitmeyeceğini doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz