Fidelity’den Jurrien Timmer Bitcoin’i Apple ile Kıyasladı

0
299
Apple ve Bitcoin
Apple ve Bitcoin

Fidelity’nin küresel makro direktörü Jurrien Timmer, en büyük kripto para birimini teknoloji devi Apple ile karşılaştırarak, fiyat düşüşüne rağmen aktif Bitcoin (BTC) adreslerinin sayısının istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiğini söyledi. Timmer, Apple’ın son otuz yıldaki muazzam büyümesini S-eğrisinin bir başka örneği olarak adlandırdı.

S-eğrisi, çeşitli farklı alanlarda büyümeyi göstermek için uygulanan matematiksel bir modeldir. Model, cep telefonları ve internet gibi belirli teknolojilerin tanıtılmasını ve benimsenmesini göstermeye yardımcı olur. Yönetici, Apple’ın ağının satışlarına dayalı olarak 1996’dan bu yana 53 kat büyüme yaşadığını ve şirketin piyasa değerinin 1699 kat arttığını tahmin etti. Timmer, Apple’ın fiyatının satış büyümesi ve değerleme büyümesi ile paralel olarak arttığına dikkat çekti.

Bitcoin’in değeri 2011’den bu yana 867 kat artarken fiyatı 640.633 kat arttı. Timmer, Bitcoin ve Apple’ın benzer bir büyüme yolu izlediği sonucuna vardı. CNBC ile Ekim ayında yapılan bir röportajda, Fidelity yöneticisi, Bitcoin fiyatının 2023 yılına kadar 100.000 dolara ulaşacağını tahmin etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz